Moskova

Moskova

13 Ekim 2013 Pazar

Moskova’nın merkezinde yeni bir yaya yolu açılıyor

Государственная Третьяковская галерея в Лаврушинском переулке


© Photo: RIA Novosti

Moskova’nın merkezinde Novokuznetskaya metro istasyonundan Pyatnitskaya sokağı, Klimentovski arasokağı, Ordınskiy çıkmazı, Lavruşinski arasokağı ve Kadaşevskaya sahili üzerinden Bolotnaya Meydanı’na kadar uzanan yaya bölgesinin 1 Kasım’da açılacağı bildirildi.

Moskova Belediyesinden bir yetkili, “Güzergah üzerinde Tretyakov Devlet Galerisi, Moskova baroğunun muhteşem bir örneği olan Aziz Clement Kilisesi, müzeler, kütüphaneler, tarihi anıtlar ve kentin diğer görülecek yerleri bulunuyor.” dedi.

Yetkili, yeni yaya yolunun yaklaşık 19 bin metrekaresinin granit kaldırımı olacağını, 72 adet aydınlatma aracının ve 894 adet küçük mimari formların (saksılar, banklar, çöp kutuları, direkler) kurulacağını ve tuvaletlerin yerleştirileceğini ifade etti.

Belediyede, yaya yolu boyunca kanunsuz çit ve reklamların, ölü ağaçların ve yaz kafelerin ortadan kaldırılacağı belirtildi. Yaya güzergahı boyunca halihazırda yedi binanın dış cephesinin onarımı sürüyor.

Yetkiliye göre bu önlemler, yayalara kentin Zamoskvoreçye bölgesindeki sokaklarda serbestçe ve güvenli bir şekilde hareket etme, müzeleri ve anıtları acele etmeden ziyaret etme olanağını sağlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder