Moskova

Moskova

29 Nisan 2013 Pazartesi

Moskova’da fıskiye sezonu açılıyor


Rusya’nın başkenti Moskova’da 29 Nisan 2013 pazartesi günü, yani bugün fıskiye sezonu açılıyor.

Moskova'lılar için bunun anlamı büyük, zira fıskiyelerin açılması bir bakıma baharın fiilen de gelmesi demek. Fıskiyelerin Ekim sonunda kapatılmasıysa artık sonbaharın fiilen sona ermesi, soğuk havaların gelmesi ve kışın kapıda olması demek.

İşte böyle, neredeyse emir-komuta zinciri içinde bir bahar geliyor, bir bahar gidiyor.

Yaklaşık 500 su gösterimli fıskiye tüm Moskova’nın farklı köşelerinde aynı anda hizmete açılacak. Fıskiyeler Moskovalılara ve misafirlerine ekim ayına kadar sıcak günlerde serinleme olanağı sunacak.




Moskova’nın sayıca en büyük fıskiye oluşumu 12 fıskiyenin yer aldığı Manej Meydanı’nda bulunuyor. Su hacmi açısından en büyük fıskiyeyse aynı anda 15 bin m3 suyun bulunduğu Zafer Parkı’nda yer alıyor. 

Ayrıca, Moskova’nın en büyük fıskiyeleri arasında Çaritsino Parkı Göleti’nde yer alan müzik ve ışıklı fıskiye geliyor. Çapı 55 metre olan bu fıskiyenin farklı yükseklikteki 915 su jeti var. Bunlardan bazıları suyu 30 metre yüksekliğe kadar çıkartabiliyor. Fıskiye yaklaşık 4 bin su altı lambaları ile aydınlatılıyor. Ayrıca  müzik cihazı ile donatılırken, müziğin sesi parkın her tarafından duyuluyor.
Moskova’nın sembolü olan en eski fıskiyelerden VVTS Parkı’ndaki Halkların Dostluğu Fıskiyesi ise 30 Nisan’da açılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder