Moskova

Moskova

21 Şubat 2013 Perşembe

Rus kadınları erkeklerde hangi özelliklere önem veriyor?



Rus kadınlarının erkeklerde aradığı özelliklerin başında güvenilirlik geliyor.

Rusya’da binlerce kadın üzerinde yapılan araştırmada, kadınların yüzde 31’i güvenilirliğin en önemli özellik olduğunu belirtti. Güven, bütün özelliklerin önüne geçerek ilk sırada yer alıyor.

Rusya genelinde Rusya Ulusal Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (VTsIOM)’ nin sosyologları tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre kadınların erkeklerde aradığı diğer özelliklerse şöyle;

-iyi ve temiz kalpli olma (%17),
-entelektüellik (%16),
-ahlak (%15),
-dürüstlük (%14),
-cinsellik (%13),
-özen ve saygı (%12),
-çalışkanlık (%10)
-sorumluluk sahibi olma (%9).

Bu arada bir erkeğin görünümünün, yakışıklılığının ve çekiciliğinin araştırmaya katılan kadınlar için en önemli özellikler olmadığı ortaya çıktı. Bu özellikleri, ankete katılanların sadece yüzde 8’i seçti.

Rus kadınların, ayrıca, sadakate (%8), erkeklerin kolay ve eğlenceli doğasına (%6), kötü alışkanlıkların yokluğuna (%5) ve maddi durumuna (%5) önem verdiği saptandı.
Erkeklerde nezaketi, tasarrufu ve cömertliği kadınların yüzde 3’ü, dikkati, iyi bir aile babası olma yeteneğini ve dengeyi ise kadınların yüzde 2’si arıyor.
Erkeklerde güvenilirliği, en çok, 25-34 yaş arası (%37) kadınlar önem veriyor. Görünüm, 18-24 yaş arası (%16) anket katılımcıları için çok önemli. Erkeğin çalışabilirliğini en çok yaşlı kadınlar (%15) önemsiyor.

Bu çalışma, Rusya’nın 138 ayrı bölgesinde bine yakın kadınla bire bir görüşülerek gerçekleştirildi. Hata payınınsa yüzde 2,9 olduğu açıklandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder