Moskova

Moskova

3 Ekim 2010 Pazar

Rusya’da emekliler ve sorunları













Rusya’da emeklilerin Avrupa’daki emeklilerin aksine bir yaşamları olduğu, devlet yerine çocukları ve yakınlarına güvendikleri bildirildi.

Rusya Bilim Akademisi Uzmanı Liliya Ovçarova, yaşlı insanların tıbbi yardıma en çok ihtiyaç duyan nüfus kategorisine girdiğine dikkat çekerken, buna rağmen emeklilerin tıbbi hizmetlere oldukça kısıtlı erişimi olduğunu belirtti. Ovçarova, bu bağlamda emeklilerin çocuklu ailelerden iki kat daha fazla fakir olduklarını söyledi.

Ovçarova Rusya’da yaşayan yasça büyük insanların Avrupa’dakilerin aksine bir yaşamları olduğunu, Avrupa’da emeklilerin kitap okumak, seyahat etmek, resim yapmak, tiyatroya gitmek gibi gençliklerinde yapamadıkları şeyleri hayata geçirmeyi planladıklarını, ancak Rusya’da insanların emekli olduktan sonra ne yapacakları sorulduğunda ölene kadar çalışacakları şeklinde yanıt verdiklerini kaydetti.

Uzman Ovçarova, yaşlıların emeklilik hayatları için devlet güvencesine değil çocuklarına ve yakınlarına güvenmeyi tercih ettiklerini vurguladı.

Öte yandan, Rusya Bilim Akademisi Nüfusun Sosyal ve Ekonomik Problemleri Enstitüsü Başkanı Aleksey Şevyakov da Rusya’da en fakir insanlar emekliler olmadığını belirtti. Emeklilerin ortalama yoksulluk sınırının ülkedeki ortalama yoksulluk sınırından iki, çocuklardan dört kat daha aşağıda bulunduğunu bildirdi.

Kaynak :http://www.gazetem.ru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder