Moskova

Moskova

28 Ekim 2010 Perşembe

Çarlık Rusyası'ndan Sahneler Sergisi, İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak
















Çarlık Rusyası'nın dünyaca ünlü başyapıtlarının bulunduğu ''Çarlık Rusyası'ndan Sahneler: Rus Devlet Müzesi Koleksiyonundan 19. Yüzyıl Rus Klasikleri'' sergisi, 4 Kasımda Pera Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Müzeden yapılan açıklamada, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nin, bu yılın en önemli sanatsal etkinliklerinden birine daha imza attığı, 4 Kasımda açılacak ''Çarlık Rusyası'ndan Sahneler: Rus Devlet Müzesi Koleksiyonundan 19. Yüzyıl Rus Klasikleri'' sergisinin, dünyaca ünlü bir dizi başyapıtı sanatseverlerle buluşturacağı ifade edildi.

Açıklamada, St. Petersburg'taki Rus Devlet Müzesi'nin geniş koleksiyonundan seçilen, aralarında İlya Repin, Venetsianov, Pavel Fedotov, Vasiliy Perov, Nikolay Yaroşenko, Vladimir Makovski ve Kasatkin gibi dönemin büyük ustalarına ait 65 eserin bulunduğu serginin küratörlüğünü Rus Devlet Müzesi Müdür Vekili Evgenia Petrova ve Tayfun Belgin'in yaptığı kaydedildi.

Yaşamı olduğu gibi resmeden dönem sanatçılarının, Çarlık Rusyası'nın burjuva yaşamının yanı sıra, fakirlik, köy hayatı, çocuklar ve değişen toplumsal değerleri de tuvallerine konu ettiği belirtilen açıklamada, özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısına ait en ünlü Rus resmi ve dünya resim sanatının en anlamlı başyapıtlarından biri olarak bilinen İlya Repin'in ''Volga Kıyısında Burlaklar'' adlı resminin büyük ilgi uyandırmasının beklendiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder