Moskova

Moskova

12 Ekim 2010 Salı

Ruslar mutsuzlaşıyor













Rusların memnuniyetlerinin her ay daha da azaldığı bildirildi.

Rosgosstrakh sigorta şirketinin yaptığı araştırmaya göre, hayatlarından memnun olan Rusların oranı Temmuz ayında %82 iken Ağustos’ta %80’e Eylül ayında ise %78’e düştü. Ancak uzmanlar geçtiğimiz yılın aynı döneminde %73 olan göstergelerde 2009’a göre artış olduğunu da vurguladılar.

Sigorta Şirketi analizcileri sürekli olarak Rusların ruh halleriyle ilgili araştırmalar düzenlerken Eylül ve Ekim aylarında yapılan son araştırmanın sonuçları Pazartesi günü açıklandı. 97 büyük, orta dereceli ve küçük şehrin yer aldığı araştırmaya 8 bin 206 Rus katıldı.

Uzmanlar hayatlarından memnun olan Rusların sayısının azalmasını mevsimsel değişikliklere bağlarken, Temmuz ayında en yüksek seviyenin gözlemlendiğini hatırlattılar.

Yine de belirlenen en düşük oran ise 2008 yılının Temmuz ve Ağustos ayında yaşanmıştı. Bu aylarda yaklaşık olarak Rusların %60 ve %61’i hayatlarından memnundu.

Rosgosstrakh uzmanları, son araştırmanın en mutlu Rusların (30 yaşına kadar) gençler, iyi durumdaki Ruslar ve öğrenciler olduğunu gösterdiğini belirttiler. Bu gruplar arasında sırasıyla Eylül ayı oranları %88,%96 ve %86 olarak belirlendi.

Kaynak : http://www.gazetem.ru/

1 yorum:

  1. Güneşi görmekle iyi hissetmek arasında kesinlikle bir ilişki var. 2008 Temmuz ve Ağustos'ta en düşük oranın çıkması ilginç olmuş. Hem krizin genel olarak insanlar üzerindeki etkileri 2008'in sonrakki aylarında ve 2009'da şiddetlenmedi mi?

    YanıtlaSil