Moskova

Moskova

9 Haziran 2009 Salı

Moskova metrosunun köpekleri de meşhur















Sovyet döneminde Moskova'nın dünyaca ünlü metrosuna girmeleri bile yasak olan sokak köpekleri artık işe gidip gelen yüzbinlerce kent sakini ile birlikte sabırla bir trenin gelip kapılarını açmasını bekliyor.

Moskova'da sayıları 26 000'i bulan sokak köpeklerinden birini bir koltuğa kıvrılmış, yanındakini koklayıp dururken görmek artık alışılmış bir durum. Hatta bu köpekler için www.metrodog.ru adlı bir web sitesi bile hazırlanmış.


Bir grup zoolog ise Moskova'daki sokak köpeklerinin kente nasıl bu kadar hızlı adapte olduğunu araştırmış ve ilginç bulgular elde etmişler. Örneğin, Moskova'da Sovyet dönemi sonrası araç sayısının hızla artması ile birlikte sokak köpekleri yayalarla birlikte karşıdan karşıya geçmeyi, hatta renk körü olmalarına rağmen yeşil ışığın yanmasını beklemeyi bile öğrenmişler.
Zoologlara göre 'Moskovalıları onların köpekleri tanıdığından daha iyi tanıyan' sokak köpekleri aynı zamanda birer uzman psikolog.
Köpeklerin insanlara saldırması ise çok ender görülen bir durum. Uzmanlar bu saldırıyı da ormanlık bir parkta yaşanması dolayısıyla, orada insanlarla daha az haşır neşir olan köpeklerin topraklarına yönelik tehdit hissetmesine bağlıyor. Köpekler kentin karakterinin de bir parçasını oluşturuyor.


1 yorum:

  1. İlk yurt dışı deneyimi Moskova olacak arkadaşlara ufak bir kaç tavsiyeler..

    Ben size 2 şey üzerinde duruyorum size belki saçma sapan geleçek biri tuvalet diğeri ise yemek konusunda...
    Garip gelecek ama..

    1- Tuvalet ciddi bir sorun arkadaşlar suprizlere açık olun. bu konuda bilgi almanızı tavsiye ederim.

    2- Diğer konu ise yemek konusu. türk mutfağı kendine has lezzetin oldugu ve Moskova ile hiç alakasi olmayan bir tat o yüzden Moskova
    gidecek olan arkadaşlar orda yemek konusunda sıkıntı çekebilirler. gideceginiz ülkeye gitmeden önce internetten turk resturantlari araştırırsanız
    sizin faydaniza ola ki gittiğiniz yerde türk resturanti bulamadiniz size tavsiyem italyan veya ispanyol resturantlari tavsiyye ediyorum..
    domuz eti yemekten çekiniyorsaniz . gittiğiniz her yerde vejeteryanim demenizi tavsiye ederim. kazayla domuz eti yemenin önüne geçmiş
    olursunuz.. size uçak bileti konusunda da http://www.privatetoursinistanbul.com bu adresi öneriyorum. ben bilet alırken internetten daha ucuza aldim..

    herkese selamlar..

    YanıtlaSil