Moskova

Moskova

16 Aralık 2019 Pazartesi

Yabancıların gözünden Rusya'yı anlatan beş etkileyici belgesel




Milyonlarca Amerikalının hayatını kurtarmış bir Rus subayı, hokey sporunu yıllarca domine eden makine gibi bir takım, göz alıcı doğal güzellikler, dünyayı etkilemiş sanat ürünleri ve çalkantılı siyasal dönemler... Rusya'yı daha yakından tanımak istiyorsanız işte 2010'lu yıllarda Rusya dışından yönetmenlerce çekilmiş 5 belgesel: 

1. Red Army (2014, Kızıl Ordu). Sporda Soğuk Savaş döneminin simge takımlarından Sovyetler Birliği buz hokeyi takımının, namı diğer "Kızıl Makine"nin öyküsü. 




2. The Man Who Saved the World (2015, Dünyayı Kurtaran Adam). 1983 yılında dünyayı olası bir nükleer savaştan kurtaran Sovyet subay Stanislav Petrov'un hikayesini ABD'li belgeselciler ekrana taşıyor. 



3. Happy People: A Year in the Taiga (2013, Mutlu insanlar: Tayga'da bir yıl). Ünlü yönetmen Werner Herzog kamerasını bu kez Rusya'nın büyüleyici doğasına çeviriyor. 




4. Revolution - New Art For A New World (2016, Devrim - Yeni bir dünya için yeni sanat). Kadın belgeselci Margy Kinmoth devrim yıllarının avangart sanatını ekrana taşıyor.



5. My Perestroika (2011, Benim Perestryokam). Rusya'nın etkileri bugün bile devam eden en çalkantılı dönemlerinden bir tanesi beş sınıf arkadaşının kişisel hikayeleri üzerinden anlatılıyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder