Moskova

Moskova

2 Kasım 2019 Cumartesi

Yılın en iyi 5 Rus filmi



Kaynak: http://www.turkrus.com/






SSCB yıllarının zirve yapan filmlerini aşmakta uzun yıllar zorlanan Rus sineması, son dönemde yakaladığı yükseliş ivmesini sürdürüyor. 

Eleştirmenlere göre Rus sineması bu yıl da dikkate değer filmler üretmeye devam etti. Ülkenin resmi Oscar adayı "Dılda"dan provokatif çalışmalara, yılın öne çıkan beş yapımı belirlendi. Sinemaseverlerini kaçırmaması gereken filmlerin kısa tanıtımını derledik:


1. Dılda (Fasulye Sırığı), yönetmen Kantemir Balagov. İkinci Dünya Savaşı'nın en dramatik olaylarından bazılarının yaşandığı Leningrad'da cepheden henüz dönmüş iki kadın ve yeniden yaşama tutunma çabaları. Fasulye Sırığı, Rusya'nın bu yıl En İyi Yabancı Film Oscarı adayı.


2. T-34, yönetmen Aleksey Sidorov. Tanklara karşı tutkulu bir merak besleyen Ruslardan yeni bir tank filmi. T-34 bu yıl gişede 1 milyar rublenin üzerinde hasılat elde ederek yılın en çok izlenen filmi oldu.


3. Bık (Boğa), yönetmen Boris Akopov. Rusya'nın en önemli film festivali Kinotavr'ın bu yılki galibi Bık'ta genç yönetmen Akopov, kamerasını Perestroyka günlerine ve yer altı dünyasına çeviriyor.


4. Malçik Russkiy (Rus Oğlan), yönetmen Aleksandr Zolotuhin. İkinci Dünya Savaşı'nın hayaletleri Rus sinemasının peşini bırakmıyor. Ünlü Rus yönetmen Aleksandr Sokurov'un öğrencisi Aleksanr Zolotuhin'in ilk filmi niteliğindeki bu savaş draması, prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yaptı.


5. Vernost (Sadakat), yönetmen Nigina Sayfullayeva. Yılın en çok tartışma yaratan yapımlarından biri olan Vernost, Kinotavr Festivali'nde de jürinin eleştirilerine hedef oldu. Film, cinsel sorunları üzerine konuşmakta başarısız olan bir çiftin hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder