Moskova

Moskova

16 Kasım 2019 Cumartesi

Rus kadınları neden güzel?



Samih Güven


1.Tarihsel süreç içinde savaşlar, zorlu kış koşulları ve içki nedeniyle kadın erkek dengesi erkekler aleyhine değişmiştir. Özellikle 2. Dünya Savaşında ciddi erkek nüfus kaybı söz konusu olmuştur. Bu durumun kadınları evlilik ve iyi bir erkek bulma arayışında daha güzel görünme ve kadınsı olmaya zorladığı ileri sürülebilir.

2.Geleneksel ve kültürel olarak yalnız veya evlenmemiş kadın hoş karşılanan bir şey değildir. Yine bu durum da Rus kadınlarına güzellik ve bakımlarına dikkate etme ve daha kadınsı görünme konusunda etkide bulunmuş olabilir.

3.Tarihsel ve geleneksel olarak eş ve anne olma misyonu ve zenginliğin ve meslek edinmenin daha çok erkeğe ait olması gibi nedenlerle para ve varlık sahibi olma açısından kadınlar geride kalmıştır. Bu durum da benzer şekilde güzellik ve kadınsı görünme konusunda etkide bulunmuş olabilir.

4.Rus kadınlarındaki güzellik genetik olarak ve iklim koşulları nedeniyle de söz konusu olmuştur. Saçlardaki sarılık ve gözlerde görülen renklilik soğuk iklim ve çok az güneş görme nedeniyle bin yıllar içinde genetik olarak gerçekleşmiştir.

5.Soğuk iklimin yarattığı bir başka sonuç da deri altı yağ tabakası ve ciltteki sıkılaşma nedeniyle kadınların cilt güzelliğinin daha fazla artmasıdır.

6.Yine bir başka nedenin de güzelliğin güzelliği doğurması olduğu ileri sürülebilir. Yani etrafta çok sayıda güzel kadın ve dolayısıyla rakip olması kadınları bakım, görünüş ve kadınsılık konusunda dikkatli olmaya zorlamış olabilir.

7.Zorlu iklim koşulları ve erkek nüfusun zaman içinde azalması gibi nedenlerle kadınlar daha çok çalışmış ve hareket içinde olmuştur. Ayrıca geleneksel olarak doğal beslenme biçimleri söz konusudur. Bu durum da kadınların fazla kilo almasını engellemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder