Moskova

Moskova

25 Haziran 2010 Cuma

Rus gözüyle en yararsız şeyler

Süperjob.ru tarafından yapılan bir anket ile Rus'ların çeşitli kategorilerde en yararsız dedikleri şeyler tespit edildi. Oy sayısına göre sıralanan yarasız şeylerin başında % 8 ile mutfak eşyaları geliyor. Yumurta keseceği, fondü, sebze rendesi, şeyker ve buharlı yemek pişirici bu yarasız eşyalar arasında bulunuyor. Rusların büyük çoğunluğu bu eşyaları reklamların etkisi ile aldıklarını itiraf ediyorlar.
Yararsız şeyler sıralamasında ikinci sırayı yakınlar, tanıdıklar ve gereksiz giyim eşyaları aldı. Bu grupta yararsızlar arasında koca, karı, kayınvalide, müdürler, sevgililer ve kızlara yararsız diyenlerin oranı %4. Yine %4 iyi para harcayıp sonradan bir kere bile giymedikleri şeylere yararsız dediler (listede pembe kadife kep, suni kürk gibi eşyalar var).
%2 ile yarasız kabul edilen eşyalar arasında otomobil ve ev antrenman aletleri, ısırgan cungar faresi, mobil telefon ve güzelleşme malzemeleri bulunuyor.
Bazı Ruslar antrenman aletlerini askı olarak kullandıklarını söylüyorlar. Görüşüne başvurulan Rusların %19'u hiçbir zaman anlamsız alışveriş yapmadıkları iddiasında. Neymiş en yararsız eşya: yumurta keseceği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder