Moskova

Moskova

3 Temmuz 2021 Cumartesi

Rusların vazgeçemediği en tuhaf yiyecek kombinasyonları


Kaynak: https://turkrus.com/

 

Her ne kadar zevkler tartışılmaz dense de kültürler arasındaki ihtilaflı konuların başında mutfak gelir. Rus mutfağı da sadece Türklere değil, diğer ülkelerden yabancılarda şüphe uyandıran "garip kombinasyonlarla" dolu. İşte Russia Beyond'un derlemesiyle Rusların vazgeçemediği, ancak yabancıların çoğu zaman yadırgadığı, fakat ender de olsa sevdiği yiyecek eşleştirmeleri.


1. Et jöle + hardal. Rusya'daki en favori votka mezelerinden biri holodets, yani et jölesi. Dana, domuz ya da balık etinin saatlerce kaynatılmasıyla elde edilen bu jöle Moskova ve St. Petersburg'daki en gözde restoranların menülerinde hala baş köşeyi tutar.

2. Tatlı hamur işi + mayonez. 1970'lerden bu yana Rusya'nın tutkuyla bağlı olduğu gıdalardan biri de mayonez. Et yemeklerine, çorbalara, mantıya ve hatta tatlı hamur işlerine mayonez eklenmesi adeta kanun hükmündedir.

3. Sebze salatası + kvas. Türkiye'de cacığın üstlendiği serinletici yaz yemeği işini Rusya'da okroşka yapar. Ruslar ise okroşkaya adeta ne bulurlarsa doldururlar: yumurta, hardal, kefir, kvas, hatta bazen de koka kola. En çok tartışılan tariflerin başında gelir.

4. Tatlı şehriye çorbası. Lenin'in de en sevdiği yemeklerden biri olan çorba sıcak süt, şehriye, şeker ve tereyağı ile yapılır.

5. Karpuz + sirke. Yani karpuz turşusu. Ruslara göre her şeyin turşusu yapılabilir. Karpuzun bile.

6. Çikolata + deniz ürünleri. Uzak doğusundan başlayarak ülkeye yayılan "lezzetlerden" biri de deniz tuzu, yosun ve denizkestanesi gibi ürünlerle yapılan çikolatalar. Çikolatada iyot tadını sevenler için birebir!

7. Ravent (ışgın) + nişasta + şeker. Rusya'da bilinen adıyla kisel. 

8. Çay + tuz + tereyağı. Rusya'nın göçebe halklarının ortak kültüre armağanı bir step içeceği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder