Moskova

Moskova

10 Şubat 2021 Çarşamba

Metrekareye kaç evcil hayvan?

 


Kaynak: https://turkrus.com/

 

Rusya Federasyonu'na bağlı Kirov Vilayeti, 14 Şubattan itibaren geçerli olmak üzere apartman dairelerinde beslenebilecek kedi ve köpeklerin sayısına sınırlama getirdi. Buna göre, bir evde kaç kedi ya da köpeğe izin olduğu, evde yaşayan insan sayısına, evin metrekaresine ve hayvanların ağırlığına göre belirlenecek. Rusya'da insan başına 18 m2 alan olması, standart sayılıyor. 

25 kilogramdan ağır köpek başına 2,5 metrekare, daha hafif köpekler için 1,5 m2, kediler için 0,8 m2 üzerinden hesap yapılacak. 

Örneğin üç kişilik bir ailenin iki küçük köpek besleyebilmesi için en az 57 metrekarelik bir dairede oturuyor olmaları gerekirken, 35 metrekarelik bir dairede tek başına yaşayan biri de en fazla 21 kediye sahip olabilecek.

Ayrıca yeni kurallara göre, hayvan sahiplenen kimseler, 10 gün içerisinde hayvanın veteriner kaydını yaptırmak zorunda. Birden fazla kişinin mülkiyetinde olan ya da komünal nitelikteki dairelerde, eve kedi ya da köpek alabilmek için tüm hak sahiplerinden yazılı izin alınacak.

Vilayet yönetimi, hayvanların düzenli olarak beslenmesi ve günde en az bir kere gezdirilmesini de zorunlu kıldı. Son olarak, ev hayvanları ile deney yapılması ya da laboratuvarlara verilmesi, ya da sokağa atılması da yasaklandı.

Yeni yasak ve kurallar görme engellilerin rehber köpeklerini kapsamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder