Moskova

Moskova

20 Ağustos 2020 Perşembe

Cem Yılmaz Rusçası




Fuad Safarov





Sanatçı Cem Yılmaz’ın filmlerinde zaman zaman Rusya ve Azerbaycan motiflerini kullanması dikkat çekiyor.

Örneğin, 2015 yılı yapımı Ali Baba ve 7 Cüceler filminde Yılmaz Rus mafya babası Boris Mançov'u da canlandırıyor. Boris eski Sovyet Ordusu Korosu subayı ve para peşinde olan bir mafya babası. Bu filmde Yılmaz'a Rus foto model ve oyuncu İrina İvkina eşlik ediyor. Hatta sanatçının Rusça konuştuğu bölüm de var.

Filmdeki ilginç sahnelerden biri Yılmaz'ın, Sovyetler'in ormanlık alanındaki gizli askeri yeraltı karargahında unuttuğu Azerbaycanlı asıllı Sovyet subayı Kenan Memmedov'la Azeri şarkısı "Neyleyek" söylemesi. Bulgaristan'da geçen filmde Şenay’ın (yine Cem Yılmaz oynuyor) ve İlber, Rusya mafya babası Boris'le mücadelesindeki en büyük yardımcıları Rus Veronika (Irina Ivkina) ve eski Sovyet subayı Memmedov (Zafer Algöz). Türkiye'ye dönmek isteyen Şenay ve İlber, Boris ile savaşmak zorunda kalıyor.


Yılmaz, “Neyleyek" şarkısını söyleyen Azerbaycanlı sanatçı İrade Ibrahimova ile buluşmuş ve birlikte söz konusu şarkıyı seslendirmişti. Ayrıca, geçen yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmiş ve bir restoranda sanatçı Ferda Amin ile Azerbaycan müziği eşliğinde dans etmişti.

Yılmaz'ın Bakü gösterilerine binlerce kişi katılmış ve sanatçının Azerbaycan Türkçesiyle espriler yapması ilgi çekmişti. Yılmaz, “Bizler uzak kaldık bu yerlere.. Demek ki sık sık gelmemiz lazım" demişti.

Rus Türkologlar ve Türkçe bilen Rus gazeteciler sosyal medya sayfalarında zaman zaman sanatçının stand-up gösterilerini, özellikle “yabancı dil” sahnesini, “Türkçe biliyorsanız çok komik” notuyla paylaşıyor.

Yılmaz'ın AROG filminde, dünya medyasından haber başlıkları arasında Rusça haberler de yer alıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder