Moskova

Moskova

12 Mart 2013 Salı

Rusya’nın en nüfuzlu 100 kadını


Rus basını,8 Mart Dünya Kadınları Günü kutlamaları çerçevesinde “Rusya’nın En Nüfuzlu 100 Kadını”nı seçti. 

Ria Novosti, İnterfaks ajanslarının, Eho Moskvı radyosu ve Ogonyok dergisinin ortaklaşa hazırladığı listenin başında geçen yıl olduğu gibi bu sefer de parlamento üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko yer alıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eşi Lyudmila’nın 41’inci olduğu listede, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in eşi Svetlana 8’inci oldu. Svetlana geçen yıl dördüncü olurken, Putin’in eşi de 15’inci olmuştu.

St.Petersburg eski Valilik görevinde de bulunan Matviyenko’yu öven Rusya Çağdaş Kalkınma Enstitüsü uzmanı Yevgeniy Gontmaher, “O çok iyi bir insan, az insanla kıyaslanacak bir isim. Çeçenistan’da savaş sırasında onlarca yaşlı insanı oradan çıkarılmasında büyük katkısı oldu. Kendisiyle ilgili bu tür benzer olayların sayısı çok.” dedi.

İkinci sırada Başbakan Yardımcısı Olga Golodets yer alırken, kendisiyle ilgili Moskova kent parlamentosu Mosgorduma Başkanı Vladimir Platonov, “Sosyal politika ve sağlıkla ilgili en önemli konularda profesyonel ve sorunları anında çözen bir bürokrat” değerlendirmesinde bulundu.

Üçüncü sırada ise Başbakan Medvedev’in Basın Danışmanı Natalya Timakova yer aldı. İnterfaks ajansı Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Terehov, “Başarılı çalışmalar yapıyor. Geleneklere uygun olarak gazetecilerle sıkı temas söz konusu. Timakova iletişim için ulaşılan bir isim. Eğer telefona yanıt veremiyorsa, her zaman kendisi tekrar arar veya mesaj atar.” değerlendirmesinde bulundu.

Listede yer alan diğer isimler ise şöyle:

1.Devlet Başkanı Putin’in danışmanı, eski bakan Elvira Nabiullina
2.SSCB Halk Sanatçısı, şarkıcı Alla Pugaçyova
3.Devlet Başkanı’nın danışmanı Larisa Brıçeva
4.Moskova Kent Mahkemesi Başkanı Olga Yegorova
5.Başbakan Medvedev’in eşi Svetlana Medvedeva
6.Podari Jizn Vakfı kurucusu, sinema sanatçısı Çulpan Hamatova
7.Ria Novosti ajansı Genel Yayın Yönetmeni Svetlana Mironyuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder