Moskova

Moskova

6 Nisan 2012 Cuma

Rusya, En Mutlu 76.


Kaynak:www.gazetem.ru/

Dünya Mutluluk Raporu'nda Rusya 76. sırada yer aldı.

Birleşmiş Milletler, New York merkezli Dünya Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre, ilk kez oluşturulan Dünya Mutluluk Raporu'nda Rusya'nın 76. sırada yer aldığı açıklandı. Danimarka birinci sırayı aldı.Rusya, Moldova ve Peru ile 76. sırayı paylaşırken Türkiye ise 78.sırada yer buldu.

Rapor, Birleşmiş Milletler Konferansı tarafından, dünya genelinde yaşayan insanların ülkelerindeki mutluluğu üzerine yapılan araştırmayı içeriyor. Konuyla ilgili Dünya Enstitüsü tarafından yapılan açıkmada, "Bu araştırma, dünya çapındaki ülkelerde mutluluğun ne seviyede olduğunu ve geleceğe dair oluşacak 'mutluluk biliminin' yol haritasını gözler önüne seriyor" denildi.

Ankete göre, Kuzey Avrupa ülkeleri ilk 10'da ağır bastı. Danimarka, Norveç ve Hollanda, listede zirvede yer aldı. Bu ülkelerin ortalama 'ömür değerlendirme puanları' 10 üzerinden 7.6 çevresinde seyretti.

Listenin en alt sıralarında ise, ortalama 3.4 'ömür değerlendirme puanı' ile Sahra Çölü'nün alt kısmında yer alan Togo, Benin, Orta Afrika Cumhuriyeti ile Sierra Leone yer aldı.

Toplanan 150'den fazla analiz raporu aracılığıyla ankette ülkelerin, refahı, politik yönü, mali özgürlüğü, sosyal bağları ile yolsuzluk dereceleri göz önünde bulunduruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder