Moskova

Moskova

2 Şubat 2011 Çarşamba

Ukraynalı kadınların güzelliği


Alman Deutsche Welle kanalının haberine göre, Yanukoviç, Polonya ile ev sahipliği yapacakları Euro 2012 Futbol Şampiyonasına değinerek, “Euro 2012 ve kestane ağaçlarının yanı sıra, kadınların güzelliğinin de Ukrayna’yı turistler için cazip kılan unsurlardan biri olduğunu” belirtti.

RIA Novosti’de yer alan ifadesine göre Yanukovic, “Ukrayna’yı hayata geçirmek için, kestane ağaçlarının çiçek vermeye ve Kiev ile Ukraynalı kadınların soyunmaya başladığı zaman gözlerinizi açmanız yeterli. Bu güzelliği görmek büyüleyici” dedi.

Sarf ettiği sözlerle cinsel ayrımcılık eleştirilerine hedef olan Yanukovic için, Reuters’dan Chrystia Freeland şu yorumu getirdi:

“Politik doğruluk henüz Ukrayna’ya uğramadı... Ancak, Ukrayna kadınının güzelliğinden haberdar edilmek yine de iyi bir şey” dedi

Ukraynalı sosyolog Tamara Matsenyuk, Yanukoviç’in kadınları nesne olarak göstererek cinsel ayrımcılık yaptığını savunurken, Harkov’daki Alternatif Toplum adlı vakfın başkanı Mariya Yasenovskaya da, Yanukoviç’in sözlerinin Ukrayna’da devletin cinsiyet eşitliği konusundaki politikasının yansıması olduğunu öne sürdü.

Kaynak : http://www.rusya.ru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder