Moskova

Moskova

2 Şubat 2011 Çarşamba

Ay kimse bana yol vermiyor!..













“Migalka”, yani geçiş üstünlüğüne sahip araçlara takılan mavi tepe lambasının diğer sürücülerin tepkisini nasıl çektiğini artık herkes biliyor. Tepkinin nedeni bu araçların geçişlerde üstün olması değil, kuralları fütursuzca çiğnemesi, diğer sürücülere karşı saygısı...

...davranması ve bu nedenle zaman zaman kazalara neden olmaları. Geçen hafta “migalka”lı araçların yol açtığı trafik kazaları bir grup sürücü tarafından protesto edilmişti. İşte, Moskovalıların sürekli gündeminde olan bu konu geçen günlerde City_FM radyosunda çalınırken bir bayan dinleyici istasyona telefon etti. Adının Tatyana olduğunu söyleyen kadın, mavi tepe lambalı bir araç kullandığını, ancak sürücülerin kendisine bir türlü yol vermediğini söyledi.

Tatyana, “İnsanların bana arabamdaki tepe lambası nedeniyle yol vermediğini tabii ki biliyorum. Sürücüleri biraz düşünceli olmaya davet ediyorum”dedi! Bu sözleriyle stüdyodaki kahkalara boğan kadın kendisinin çalışmadığını, eşine ait “migalka”lı arabayı kullandığını söyledi. Yasaya göre mavi tepe lambasını sadece hükümet görevlileri kullanabiliyor, ancak sürücüler zengin işadamlarının para karşılığı tepe lambası aldığını ileri sürüyor.

Kaynak: http://www.moskovalife.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder