Moskova

Moskova

14 Nisan 2010 Çarşamba

Kızıl Ordu, Kızıl Meydan tatbikatında

9 Mayıs Zafer Bayramı'na yaklaşık bir ay kala Moskova'nın göbeğindeki Kızıl Meydan'da yapılacak askeri tören için provalar tüm hızıyla devam ediyor. Rus yetkililer, İkinci Dünya Savaşı zaferinin 65. yıl kutlamaları için çok sayıda nükleer silah, tank, zırhlı araç ve savaş uçaklarını Kızıl Meydan'da görücüye çıkaracak.
Tam bir güç gösterisine dönüşecek törenlerde İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet askeri birliklerinin kullandığı tanklar da hazır bulunacak. Moskova'nın Alabino semtindeki poligonda yapılan provaya en başarılı Rus askerleri görev aldı. Kızıl Meydan'ın prototipi olan alanda çalışmalar aralıksız sürüyor. Askeri törende görev yapacak askerleri dayanıklı ve sabırlı olmalarına göre seçiyorlar. Törende Rusya Ulusal Bayrağı'nı taşıyacak asker Andrey Petrov, görevi için gece gündüz poligonda askeri yürüyüş yapıyor.
Törende 125'den fazla uçak ve helikopter görev alacak. Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı General Aleksandr Zelin de törende kendilerine büyük iş düştüğünü anlatarak uçak gösterilerini pürüzsüz bir şekilde yapacaklarını söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vladimir Drik, uçuşların Moskova, Lipetsk, İvanovo, Bryansk ve Kaluga bölgesinden yapılacağını da kaydetti. Savunma Bakanlığı yetkilisi, törende dev helikopter sayılan Mi-26 tipli aracın da Kızıl Meydan üzerinde tur atacağını sözlerine ekledi.
Kaynak : Rusya.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder