Moskova

Moskova

18 Aralık 2009 Cuma

Rusya'nın Dede Yadigarı Heykelleri

Sovyetler Birliği'nin en önemli simgelerinden biri sayılan Moskova'daki 'İşçi ve Çiftçi Kadın' heykeli uzun yıllar süren restorasyon çalışmalarının ardından tekrar törenle eski yerine dikildi.

Moskova'daki Tüm Rusya Sergi Merkezi'nin kuzey girişinde inşa edilen yeni bir müze binasının çatısına dikilen anıtın resmi açılış törenine Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov'un da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey hükümet yetkilisi ve Rus vatandaşları katıldı.

2003 yılında restorasyon için yerinden alınan anıtın eskiden bulunduğu yerin yakınında 10 metre daha yüksek bir yere dikiliyor olmasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar bu tarihi anı canlı olarak yaşamak için Tüm Rusya Sergi Merkezi'ne akın etti.

Eski Sovyet sanatçısı Vera Muhina tarafından 1937 yılında paslanmaz çelikten yapılan 24.5 metre yüksekliğindeki heykelin açılış töreninde lazer ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Vladimir Kuznetsov isimli yaşlı bir vatandaş "Sovyetler Birliği'ni sembolize eden bu heykelin yeniden dikilmesi beni çok mutlu etti. Zira halkımızın büyük çoğunluğu hala Sovyetler Birliği'nin anılarıyla yaşamakta. Eski devletimizin farklı alanlarda kazandığı başarıları sembolize eden bu heykel, aynı zamanda mükemmel bir sanat eseridir. Moskova Belediyesi'ne böyle güzel bir anıtı restore etiği için teşekkür ediyorum. Çok güzel olmuş. Bu heykel 1937 yılında Paris'te sergilendiğinde Fransızlar bile hayranlıklarını saklayamamışlardı. Tarihin genç kuşaklara da aktarılması açısından da bu heykelin yeniden dikilmiş olması çok önemlidir" dedi.

Sovyet Sosyalist gerçekçi sanat tarzının tipik bir örneği olan İşçi ve Çiftçi Kadın heykelinin 1937 yılında Paris'teki uluslararası fuarda sergilenmek üzere yapıldığı biliniyor.

1 yorum:

  1. Benim arkadaşlara tavsiyem 4 konuda . bunlardan ilki uçak bileti alacak arkadaşlar lütfen gideceğiniz ulke neresi olursa olsun öncelikle yapmanız gereken şey uçak biletiniz ne olur en az 1 ay öncesinden istanbul dan aliniz ve ayrıca dikkat edin resmi tatil günlerine lütfen denk getirmeyin inanin uçak bilet fiyatlari en az 3 kat artmakta.
    2. tavsiyem ise başınız sıkiştığında lutfen turk konsoluklariyla irtibat haline geçin 3. ise yurt dışına çıkarken lutfen seyahat sigortasi yaptirin başınaza gelecek özellikle saglık sorunlarinda faydasini göreceksiniz. 4. son olarakta otel konusunda. otel başlangıçta pahalı gelsede. güvenilir özellikle tek başına gidecek arkadaşlara tavsiyem otel rezervasyonu yapmanız ev yada hostellerden pahali olabilir ama inanin güvenli
    istanbul travel otel konusunda size bu adresi http://www.istanbulhotels.com tavsiye ederim. simdiden herkese iyi eğlenceler.. turkey hotels

    YanıtlaSil