Moskova

Moskova

23 Aralık 2009 Çarşamba

Ruslar mucizelerden daha fazla medet umar oldu

Ekonomik kriz döneminde, Rusların muzicelerden daha fazla medet ummaya başladığını yazan İsviçre gazetesi “Neue Zuercher Zeitung” (NZZ), halkın Rusya’nın Noel Babası Ayaz Dede (дед мороз-Ded Moroz)’ye olan inancının sarsılmaz nitelikte olduğunu, “yeni yıl büyücüsü”nün her yıl milyonlarca mektup aldığını, bu yıl çocukluk kahramanlarından yardım isteyen yetişkinlerin de sayısının arttığını belirtti.

“NZZ”de yayımlanan makalenin yazarı Ann-Dorit Boy, yazısına ilerde görülen cümlelerle devam etti:
Her gün yaklaşık üç bin Moskovalı, Ayaz Dede’nin, kentin güneydoğusunda bulunan evini ziyaret ediyor. Hem çocuklarıyla anne babalar, hem torunlarıyla büyük anneler, hem de sevgililer... Her on dakikada bir fotoğraf çekimleri için ahşap evinden dışarı çıkan bu iyi yürekli sakallı ihtiyarı ziyaret etmenin ana nedeni, tüm isteyenlerin yeni yıl dileklerini yazdıkları mektupları atmaları için evinin önünde duran bir posta kutusu... 2009 krizinde, çocukluklarının kahramanından yardım isteyenlerin sayısı arttı.

Moskova’nın “Ayaz Dede Postanesi” dairesi, eskiden gelen mektupların %3’ünün yetişkinlere ait olduğu görülürken, bu yıl yetişkinlerin elinden çıkan mektupların, tüm mektupların %10’unu oluşturduğunu bildirdi. Aynı kurum tarafından iletilen bilgiler, kadınların çoğunlukla mutlu bir aşk ilişkisi dilerken, erkeklerin finansal yardım ve kariyer açısından yükselme istediklerini gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder