Moskova

Moskova

8 Nisan 2024 Pazartesi

Moskova'da yaklaşık 80 ağaç türü yetişiyor


Her sene, 21 Mart'ta dünyada Uluslararası Ormanlar Günü'nü kutlanıyor.

Bu vesileyle açıklama yapan Mospriroda uzmanlarına göre, Moskova'da, Moskova Çevre Yolu'nda doğal koşullarda en az 76 ağaç türü yetişiyor.

Doğal alanlarda, parklarda, avlularda ve şehir sokaklarında adi kayısı, dikdörtgen ayva, uzun ailanthus, huş ağacı (alçak, sarkık, kabarık), alıç, mürver (kırmızı, siyah), gürgen, adi nar, armut görebilirsiniz.

Ortak, meşe (kırmızı, saplı), ladin. Ayrıca 14 söğüt türü (beyaz, keçi, kırılgan, Lapp, mirzin yapraklı, kutsal, dişbudak, ince dal, mor, beş ercik, üç ercik, kulaklı, yünlü sürgün, Starke) ve 7 kavak türü bulunmaktadır. (balsam, beyaz, delta, kokulu, defne, Simona , siyah), 6 tür akçaağaç (yeşil kabuk, platanolea, tarla, nehir kenarı, Tatar, dişbudak yapraklı), 4 tür karaağaç (pürüzsüz, küçük, bodur, kaba).

Ayrıca başkentte karagana ağacı, ıhlamur (büyük yapraklı, kalp şeklinde), Avrupa karaçamı, kızılağaç (gri, siyah), Mançurya cevizi, titrek kavak, şeftali, Sibirya köknar, üç yapraklı, süpürge, sahte akasya, üvez, leylak, erik (kiraz, yerli, dikenli), sarıçam, batı mazı, kuş kirazı (Virginian, Maaka, ortak, geç), beyaz dut, elma ağacı (yerli, erik yapraklı, dut), dişbudak ( ortak, Pensilvanya).

Moskova Şehri Kırmızı Kitabı ve denetim listesi aşağıdaki ağaç türlerini içerir: geçerli sarıçam ve Norveç ladin fidelerinin yanı sıra kutsal söğüt ve dikenli erik.

 

Orman nedir?

Çoğu zaman ormanın ne olduğunu düşünmüyoruz.

Herhangi birimiz ormanın birçok ağacın birbirine yakın büyüdüğü bir yer olduğunu söyleyecektir.

Biyolojik açıdan bakıldığında orman, ana bileşeni belirli bir orman ortamını ve ekolojik koşullar mozaiğini oluşturan odunsu bitkilerden oluşan karmaşık bir ekosistemdir.

Ormanın tüm durumlara uygun tek ve kesin bir tanımı yoktur.

Dahl'ın açıklayıcı sözlüğünde ormanın şu tanımı verilmiştir:

"büyüyen ve uzun ağaçlarla kaplı bir alan"

Ozhegov'un sözlüğünde ise "geniş bir alan üzerinde kapalı taçlarla büyüyen çok sayıda ağaç" anlamına gelir. 

BM, dünya ormanlarını açıklamak için şu tanımı kullanıyor: “Ormanlar, ağaçların yüksekliği 5 m'den fazla ve gölgelik yoğunluğu %10'dan fazla olan veya bu eşiğe ulaşabilecek ağaçlara sahip, 0,5 hektardan büyük arazi alanlarıdır. yerinde değerler.

G. F. Morozov, 1912 yılında yayınlanan dikkat çekici eseri “Orman Doktrini”nde şöyle yazmıştır: “...Orman coğrafi bir olgudur, çeşitli biçimleri ve yaşamları, bu oluşumların ormanlarla bağlantısı olmadan anlaşılamaz. Dış veya coğrafi çevre. Bu bağlantı o kadar yakın ve derindir ki, orman derken aslında sadece karşılıklı bağlantılarla birleşmiş bir grup odunsu bitkiyi değil, aynı zamanda çevreyi, hepimizin topladığı sosyal süreçlerin gerçekleştiği alanı da kastetmeliyiz. Orman kavramına odaklanın. Orman bir elementtir ve bozkırlar, çöller ve tundralar gibi peyzajın bir parçasıdır, dolayısıyla belirli biyolojik özellikleri nedeniyle karşılık gelen orman toplulukları tarafından işgal edilen dünya yüzeyinin bir parçasıdır. 

Rus mevzuatında orman bitki örtüsüyle kaplı orman arazileri şunları içerir:

Genç ağaçların yaşlarında birim başına 0,4 kısım ve üzeri yoğunluğa sahip ve genç ağaçların yaşını aşan yaşta birim başına 0,3 kısım ve üzeri yoğunluğa sahip doğal ve yapay kökenli orman plantasyonlarının işgal ettiği araziler;

Doğal coğrafi koşullar nedeniyle ağaç türlerinin yetişemediği veya çalı çiftliklerinin özel olarak organize edildiği çalıların işgal ettiği araziler (dal ve yüksek tanenli söğütler, fındık veren, endüstriyel bitkiler);

Daha sonraki işlemler için hedef çeşitler veya odun hamuru elde etmek amacıyla orman plantasyonlarının hızlandırılmış ekimine yönelik orman ağacı türlerinin plantasyonları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder