Moskova

Moskova

6 Kasım 2021 Cumartesi

En uzun bacaklar, en çok kazanan youtuber: Rekorlar ülkesi Rusya


Kaynak: https://turkrus.com/

 

Russia Beyond portalı Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran Ruslarla ilgili bir derleme yayınladı. Derlemede dünyanın en uzun bacaklı insanı da var, en çok çocuk doğuran kadını da. İşte rekortmenlerden bazıları:

Dünyanın en uzun bacakları. Rus basketbolcu Yekaterina Lisina'nın sol bacağı 132,8, sağ bacağı ise 132,2 santimetre uzunluğunda. Lisina'nın takımı 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya almıştı.

En çok çocuk doğuran kadın. Bundan 200 yıl önce Çarlık Rusyası'nın Şuya Vilayeti'nden bir kadın 16 kere ikiz, 7 kere üçüz ve 4 kere de dördüz doğurarak toplamda 69 kere çocuk yapmıştı. Çocuklardan yalnızca ikisi yetişkinliği göremedi. 

Donduktan sonra canlanan en yaşlı canlı. 2018 yılında yapılan bir keşif sonucu Sibirya'da permafrost altında donmuş halde bulunan bir kurt 42 bin yıl sonra yeniden hayata döndürüldü.

Dünyanın en yüksek denge ipi. Moscow City'deki iki kule arasında yerden 350 metre yükseklikte kurulan ip Eyfel Kulesi'nden bile daha yüksekti. 

En çok kazanan Youtuber. Ünlü minik Youtuber Anastasiya Radzinskaya 5 yaşındayken ayda 500 bin dolar kazanarak bu rekoru eline geçirmişti.

Klimanjaro'ya tırmanan en yaşlı dağcı. 86 yaşındaki emekli öğretmen Angela Vorobyova 4 bin 600 metre yüksekliğe tırmandığında kanındaki oksijen seviyesi yüzde 89 ve nabzı dakikada 70'ti. Yani bütün değerleri normaldi. 

En uzun dövme seansı. 23 yaşındaki dövme sanatçısı Aleksanr Pakostin 2019'da kesintisiz 60 saat, 30 dakika çalışarak üç boyutlu 15 dövme işledi. Pakostin bu süre boyunca verdiği en uzun mola 5 dakikaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder