Moskova

Moskova

29 Eylül 2021 Çarşamba

Moskovalılar çocuklarına dizilerden isim seçiyor, işte en popüler olanlar


Kaynak: https://tr.sputniknews.com/

  

Moskovalı genç anne-babalar çocuklarına animelerden isim koyuyor. Govorit Moskva radyosuna konuşan Nikah ve Nüfus Kayıt İdaresi (ZAGS) yöneticisi Olseya Bariksa, ailelerin yeni doğanlara sıra dışı isim verme adetinin yaygınlaştığını söyledi.

En çok tercih edilenler arasında ünlü anime serisi Titana Saldırı'dan sonra meşhur olan Eren ve Levi isimleri de var. Olesya Bariska bir dönem televizyon dizisi Game of Thrones'dan isim koyma modasının ise geçmeye başladığını belirtiyor. Yine de bu yıl Moskova'da doğan üç kız çocuğuna aileler Arya ismini koymayı tercih etmiş.

Özellikle erkek çocuklar için eski Slav isimler koymak da bir başka moda. Bu isimlerden bazıları Yaromir, Svyatozar, Yaropolk, Luçezar, Svetlomir, Svyatogor, Dobromir, Yelizar ve Yevsey. Klasik Rus isimlerinden Luka, Saveliy ve Yelisey de popülerlik kazanmış.

Kız çocuklarına konan ender isimlerden bazıları ise Lisa (tilki), Rumyana (al kız), Sahar (şeker), Kosmeya, Diora ve Titsiana.

ZAGS yetkilileri daha önce, şehirde doğan erkek çocuklarına en çok konan ismin Aleksandr olduğunu açıklamıştı. Anne-babaların kız çocuklar için en çok tercih ettiği isim ise Sofiya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder