Moskova

Moskova

29 Mart 2021 Pazartesi

"Daha kötüsünü de gördük..." Meraklısına kısa bir 'Rus olma kılavuzu'

 


Kaynak: https://turkrus.com/

 

Dünyada epeyce yankı yaratan, George Mikes'ın "How to be a Brit" (Nasıl İngiliz olunur) kitabının mizahi tonundan esinlenerek "Rus olmanın şartları" sıralanmak istense ortaya nasıl bir tablo çıkar? Gazeteci Anna Novikova, Rusya'daki RBTH sitesi için kaleme aldığı yazıda "Rus olmak için" gereken nitelikleri sıraladı. İşte akılda tutulması gereken "esprili" ilkelerden bazıları: 

- Ruslar da diğer milletler gibi genellikle politikacılardan hazzetmez. Ama başkasının önünde bunu asla kabul etmezler.

- Ruslara göre, sürekli sözü edilen ama ne olduğu tam da belli olmayan "Rus ruhu" yalnızca Ruslarda bulunur. Rus ruhunu anlamanın anahtarı ise Rus edebiyatıdır.

- Bir Rus atasözü düğünde ağlamaktan, cenazede oynamaktan söz eder. Aynı anda gülmek ve ağlamak, hayatın tadını hüzünle çıkarmak bir Rus davranışıdır.

- Bugünün Rusyasında insanı tanımlayan paradır. Elit Rus Mercedes S'e ya da alabilmek için büyük bir kredi çekildiği izlenimi veren başka bir arabaya binmek, her gittiği yerde en pahalı şarabı sipariş etmek zorundadır. Giyim-kuşamda İtalyan markalarından şaşılmamalıdır. Seyahatlerde restoranlarda garsonlara bir aylık maaşlarına denk bahşişler bırakılmalıdır. 

- Ruslar övülmeyi sever. Amerikalılara lanet okumak bir Rusun kalbine giden en kısa yoldur.

- Ruslar gülümsemez.

- Ruslar şikayet etmeyi sevmez. Sloganları "Daha kötüsünü de gördük"tür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder