Moskova

Moskova

15 Eylül 2014 Pazartesi

«Bronz Yüzük» Rusya’yı kucaklayacak

«Bronz Yüzük» Rusya’yı kucaklayacak

Rusya’nın Volga bölgesinde Rusya’nın « Bronz Yüzüğü» adlı yeni turizm markası ortaya çıkabilir. Bu turistik güzergar antik kültürün anıtlarını içerecek.

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/

Yabancı turistler Moskova, St.Petersburg ve Rusya’nın «Altın Yüzüğünü» biliyorlar. Bütün yabancı turistler Volga nehrini biliyorlar ama süresinde birkaç şehirde durağın yapıldığı Volga nehri vapur turları, herkesçe bilinen tek turistik yöndür. Fakat Volga bölgesinin turizm potansiyeli bununla sınırlı değil.  Bölgeler arası yeni güzergah olan «Rusya’nın Bronz Yüzüğü», turistlerin Tunç Çağına bağlı tarih ve kültür anıtlarını görmesini sağlayacak. Volga bölgesinde bir takım anıtlar var.
Mesela Samara bölgesinde Tunç Çağının anıtları dahil olmak üzere farklı çağların yaklşık 2000 arkeolojik anıtı var.  Antik yerleşimler, taş oymaları ve kurgan şeklinde eski mezarlar söz konusudur. Yerleşimlerde bulunmuş olan şeyler, o çağda tarımın ve hayvancılığın gelişmiş durumda olduğunu gösteriyor. İnsanların aletler için çakmaktaşı ve bakır cevheri ürettikleri eski maden ocakları, aletlerin üretildiği üretim atolyeleri arkeolojik anıtlar arasındadır. O eski çağlara ait birçok anıtlar hala bulunmamış ama bulunmuş ve sergilenmiş olanlar ise, yazılı kayıtları bırakmayan geçmiş nesillerin hayatının ve faaleyetinin izleridir.
Rusya’da gelişmekte olan etkinlik turizmi, bir yön dahadır. Binlerce insan, 1812 yılında Rusya ile Napoleon arasında meydana gelen savaşın  tarihsel rekonstrüksyonunu izlemek için dünyanın dört tarafından geliyor. Fransızlar da bu etkinliğe memnuniyetle katılıyorlar.
Volga bölgesinde yaşayan tüm halkların ulusal kültürleri birleştiren Ulyanovs şehrinde düzenlenen «Volga Nehrinin Rotası» festivali hala sadece bölge içeresinde ünlüdür. Ama bu çok güzel bir etkinliktir. Orta Volga bölgesinin, Avrupa  ve Asya’nın kavşak noktasında bulunan özel tarihi ve kültürel bölge olduğunu söylemek gerekiyor. Bu büyük bölgenin  halkı yüzlerce yıl içeresinde oluşuyordu ve antik zamanlardan beri Otra Volga Bölgesi etnik gruplarla komşuydu. Şimdi  Volga bölgesinde 135 etnik grup var. Rusya genelinde ise toplam 165 etnik grup var.
Kirov şehrinde düzenlenen Dünya masal  oyunları, Kalmıkya’da gerçekleştirilen Budist festivali, Yakutistan ve Çukotka’da yapılan köpekli ve geyikli kızak yarışları yabancıların ilgisini çekebilir.
Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/2014_09_15/Bronz-Yuzuk-Rusyayi-kucaklayacak/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder