Moskova

Moskova

13 Ocak 2011 Perşembe

Yazın tatil, kışın Türkçe!


















Her yıl Türkiye’de tatil yapan çok sayıda Rus turistin, kışın ülkelerinde Türkçe öğrendiği ortaya çıktı. Yetkililere göre, yazın Türkiye’yi gezen Rus turistler, bir daha ki sefer için Türkçe öğrenmeyi tercih ediyor.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Moskova Uluslararası Diller ve Ticaret Akademisi Başkanı Natalya Tuguşeva, Rusya’da Türkçe’ye yönelik ilginin giderek arttığını belirtti. Tuguşeva, “Rus arama portalı Yandex.ru’ya göre, ülkemizde öğrenmek istenilen yabancı diller arasında Türkçe de yer alıyor. İlgi gören yabacı dillerin başında İngilizce geliyor. İngilizce’den sonra sırasıyla; Çince, Almanca, Fransızca ve Türkçe geliyor. Türkçe öğrenmek isteyenler arasında gençler ve iş adamları çoğunlukta.” dedi.

Türkiye’de tatil yapan Rus turistlerin Türkçe öğrenmeyi çok arzuladığını belirten Tuguşeva, “Benim gözlemim şöyle; Ruslar yazın Türkiye’de tatil yapıyor, kışın ise Türkçe öğreniyor. Türkiye’de güzel turistik mekanları gören ve geziden memnun kalan vatandaşlarımız Rusya’da Türkçe öğrenmeyi tercih ediyor. Amaç, bir daha ki Türkiye ziyaretinde daha iyi iletişim kurmak. Bizde Türkçe öğrenme modası veya mevsimi, Ekim ayında başlıyor ve Ocak ayının ortasında ise bitiyor” diye konuştu.

Kaynak :CHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder