Moskova

Moskova

23 Aralık 2010 Perşembe

Rusya'da eksi 50'de yaşam devam ediyor













Yaşar Niyazbayev,CHA

Rusya'nın bir çok yerinde özellikle merkez ve Sibirya bölgelerinde soğuklar eksi 50 derecelere kadar ulaştı.

Aralık ayı itibari ile dondurucu soğuklar Rusya'nın tamamını etkisi altına aldı. Ülkenin farklı bölgelerinde eksi 20 derecelere ulaşılırken, kuzey bölgesinde eksi 50'lere varan soğuklar görülüyor.

Aşırı soğuklar ile birlikte bazı bölgelerde dersler de iptal edildi. Tuva'da eksi 45 dereceye ulaşan soğuklar nedeni ile 19 kasabada okullar tatil edildi. Tuva'nın bir çok şehir ve kasabasında soğuklar havalar gündüz eksi 41 ile eksi 39 derecelerde seyrediyor.

Krasnoyarsk bölgesinde havalar eksi 36 ile eksi 41 derece arasında değişirken, Buryatya'da soğuklar eksi 35 ve Yakutistan'da soğuklar eksi 50 dereceye kadar ulaştı. Bölgenin en soğuk kasabası Oymyakon'da gündüz havadurumu eksi 54 ve eksi 50 arasında değişiyor. Göçece yaşamın olduğu bölgede ren geyiklerinin koşulduğu kayaklarla ulaşım sağlanıyor.

Arktik antisiklonun hakim olduğu Batı Sibirya ise tamamen buzla kaplandı. Eksi 30 derecenin normal sayıldığı bölgede Novosibirsk, Omsk ve Kemorovo şehirlerinde ve Altay, Hakasya ve Krasnoyarsk bölgelerinde eksi 40 ile eksi 45 derece soğuklar 21 Aralık tarihinden itibaren hakim olmaya devam ediyor.

Olağan Üstü Hal Bakanlığı'nda yapılan açıklamada Irkutsk şehrinde hafta sonu havaların eksi 35 eksi 40 dereceye kadar düşeceğini, ayrıca İrkuts'kun daha kuzeye yakın olan bölgelerde soğukların eksi 50'ye kadar ulaşacağı kaydedildi.

Havadurumunun eksi 6 dereceye yükseldiği Moskova'da soğuklar aralık başında eksi 20'ere kadar ulaşmıştı. St. Petersburg kentinde ise eksi 92lar görülürken, bir kaç gün içinde eksi 14'lerin görülmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder