Moskova

Moskova

15 Mart 2010 Pazartesi

Rus kadınının profili















Rusya genelinde "Rus kadınını nasıl tanımlarsınız?" konulu anket düzenledi.

Kamuoyu Araştırma Merkezi (FOM) tarafından mart ayı başında yapılan ankette 2 bin kişinin Rus kadınları ile ilgili görüşleri alındı. 'Rus kadınını tanımlayın' sorusuna yüzde 13 oranla 'zeki', 'akıllı', 'doğru kararlar alır' tanımlaması yapıldı. 'İyimser', 'mutlu' ve 'yaşamayı seven' tanımlamaları da yüzde 11'er oranda kaldı.

Siyaset ile ilgili Rus halkı kadından yana görüş bildirirken ankete katılan kadınlar arasında 'kadınlar siyasette aktif olmalı' diyenlerin oranı yüzde 59. Erkeklerin arasında da kadınların siyasette aktif olması gerektiğini düşünenlerin oranı da yüzde 45 oldu.'Rusya'da kadınlar için hayat zor mu, kolay mı?' sorusuna katılımcıların yüzde 53'ü 'zor' seçeneğini kullandı. Hem erkek için hem kadın için aynı diyenlerin oranı ise yüzde 34. Kadınların ise bu konuda fikri farklı. Anket sonuçları kadınların yüzde 63'ü Rusya'da kendileri için hayatın çok zor olduğunu düşünüyor.
Ankette 'Aile reisi kim olmalı? Kadın mı erkek mi?' sorusuna kadınların olması gerektiği yönünde tercih kullananların oranı sadece yüzde 5. Ancak 'fark etmez' diyenlerin oranı da hayli yüksek: yüzde 45. 'Aile reisi erkektir' diyenlerin oranı yüzde 48 iken, kadınlar arasında bu fikre katılanların oranı yüzde 40, erkekler arasında yüzde 57 oldu.

'Rus kadınının dış görünüşünü tanımlayın' sorusuna ankete katılanların yüzde 17'si: güzel, bakımlı şeklinde tanımlarken, diğer yüzde 17'si ise 'uzun saçlı', 'güzel, mavi gözlü', 'uzun boylu, uzun saçlı, sempatik', şeklinde tanımlamalar kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder