Moskova

Moskova

2 Haziran 2021 Çarşamba

'Milli kasvet'in derin analizi: Ruslar artık daha mı güleryüzlü?


 


Kaynak: https://turkrus.com/

 

Rusya'da hizmet sektöründe çalışan insanların son 10 yılda yüzde 18 daha güleryüzlü hale geldiği bildiriliyor. 2019 tarihli küresel Gülümseme Raporu'na göre, Rusların en çok gülümsediği yıl 2017 oldu. Rusya o yıl en çok gülümseyen ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer alarak herkesi şaşırtmıştı.

Kamuoyu yoklama kuruluşu Levada için çalışan Sosyolog Karina Pipiya, bu durumu 2017'nin insanların hayattan ekonomik ve sosyal beklentilerinin nispeten karşılandığı bir yıl olmasıyla izah ediyor.

Ancak son 5 yılda Rusya vatandaşlarının daha az gülümsediği konusunda genel bir fikir birliği söz konusu. Russia Beyond'a konuşan hizmet sektörü çalışanlarına göre, insanların gülümsemeye yine gülümsemeyle karşılık vermemesi büyük oranda yoksulluk kaynaklı moral bozukluğu ya da artık böyle bir muameleyle karşılaşmaya alışmış olmalarıyla ilgili.

Aeroflot için çalışan bir hostes dış hat uçuşlarında insanların daha fazla gülümsediğine dikkat çekiyor.

Bir başka hostes ise Rusya'da insanların en çok gülümsediği dönemin 2018 FİFA Dünya Kupası zamanı olduğunu hatırlıyor.

Bir diğer hostes pandemiyle birlikte maske takma zorunluluğu geldikten sonra insanların çok daha az gülümsediğini belirtiyor.

Volgograd'da garsonluk yapan Natalya, insanların gülümsediğini Moskova'ya taşındıktan sonra fark etmiş.

Federal bölgelerde yaşayanların daha varlıklı Moskova ve St. Petersburg'a kıyasla daha az gülümsediği konusunda genel bir fikir birliği söz konusu.

Portala konuşan Psikolog Golitsına ise Rusların az gülümsemesini, duygularıyla nasıl başa çıkacaklarını bilmemelerine bağlıyor.

Golitsına'ya göre Rusların "milli kasvetinin" ardında da bu beceri yoksunluğu yatıyor.

Psikolog, iç benlikleriyle iletişim kurmayı bilen ve bu özelliklerini geliştiren insanların daha fazla gülümsediği kanısında.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder