Moskova

Moskova

9 Temmuz 2017 Pazar

Moskova’nın ekoloji tablosu: En temiz ve gürültüsüz yerler nereler?


Moskova Belediyesi Çevre Komitesi, başkentte çevre kirliliği açısından son yıllarda yaşanan değişimleri mercek altına aldı. Komsomolskaya Pravda gazetesinin aktardığı rapora göre, Moskova’da hava kirliği açısından en temiz yerler kent merkezi ile Zelenograd.

Moskova’da 2012 yılında 4 milyon 200 otomobil varken, bu sayı bugün 4 milyon 594 bine yükseldi. Bunların yüzde 90,4’ü binek otomobili, yüzde 8,5’ü kamyon, yüzde 1,1’i otobüs. Buna rağmen istatistikler, başkentte hava kirliliğinin son üç yılda azaldığına işaret ediyor.

Moskova’da bugün halkın yüzde 37’si gürültü kirliliğinin normların üzerinde olduğu yerler yaşıyor. Başkentte gürültü kirliliği ile ilgili gelen şikayetlerin yüzde 77’si inşaatlar, yüzde 7,3’ü yol onarım çalışmaları, yüzde 3,4’ü otomobiller, yüzde 2,4’ü sanayi işletmeleri ve santrallerle ilgili.

Başkentin en gürültülü yerleri batı, merkez ve güney semtleri, en sesssiz bölgeleri ise Zelonograd, Yeni Moskova ve güneydoğu semtleri.

Moskova’da geçen sene 20,6 milyon ton çöp atığı birikti. 2015’te bu rakam 22,8 milyon tondu.


Ekoloji uzmanları, Moskova’da kışların daha kısa ve sıcak, yazların ise daha kısa, serin ve yağışlı geçmeye başladığına dikkati çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder