Moskova

Moskova

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Park Muzeon: Moskova'nın "yükselen" değeri


Kaynak: http://www.moskovalife.com/

Moskova nehrinin kıyısındaki, Gorki Park'a komşu Muezon Parkı her daim popülerdi. 

Çünkü burası başketin "gezilmezse olmaz" heykel parkı. Mesela sadece KGB binasının önündeyken sökülen ünlü Dzerjinski'nin (KGB'nin kurucusu, Demir Feliks) buraya kaldırılan ünlü heykelini görmek için bile gelmek farz.

Stalin ve Lenin dahil, SSCB yıkıldıktan sonra kaldırılan pek çok kült heykel de bu parkta sergilendiği için, turistik gezilerin de önemli duraklarından biridir Muzeon.

Ama işin doğrusu, yıllardır bu park ihmal edilmiş, kendi halinde, bakımsız bir parktı. Ta ki Gorki Park (Park Kulturı) ile başlayan "modernizasyon" dalgası bu yıl buraya da vurana kadar.
Bölge tepeden tırnağa yenilendi. Nehir yolu trafiğe kapatıldı. Köşede ressamların eserlerini sattığı meşhur sokak sergisi, daimi bir mekana çevrildi. Çevre düzenlemesiyle bölgenin çehresi değişti. Şehir parklarının nasıl "adam edileceğinin" dersini adlık böylece.

İşte bu bölgenin uzak köşesindeki Muzeon da değişimden nasibini aldı. Sadece makyaj yapılmadı, muazzam bir estetik ameliyatla Moskova'nın en güzel, en özel parklarından biri oldu. Açık hava sinemasından konser alanına, yeni cafelerden şık banklara, bisiklet parkurlarından yeşil alanlara, bambaşka bir park sevenlerini bekliyor.

Havalar güzelleşmişken, Metro Oktybrskaya yakınındaki parka muhakkak gidin. Bölgede park sorunu hala ciddi, ama arkak sokaktan girerseniz paralı, makul park yerleri bulmanız mümkün. Bir kez gidin; eminiz bu yaz daimi mekanlarınızdan biri olacak.


Park Muzeon adresi:
Krımskaya
N
aberjnaya 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder