Moskova

Moskova

20 Eylül 2024 Cuma

Rus mutfağından 100 çeşit

 

100 ANA Rus yemeği

Rus Mutfağı


Kira Lisitskaya

Kaynak: https://www.rbth.com/russian-kitchen/334397-100-main-russian-dishes

 

Doyurucu çorbalar, yumuşak tatlılar, kabarık hamur işleri... Rus mutfağı, çeşitli bölgelere ve halklara ait çok sayıda yemeği içerir. Rusya'da deneyebileceğiniz başlıca lezzetleri seçtik.

 

100. Eçpoçmak  

Eçpoçmak eskiden göçebelerin geleneksel yemeğiydi: İnsanlar çiğ et dolgusunu üçgen şeklindeki bir böreğe koyar ve özel bir delikten sıcak et suyu dökerlerdi, böylece gerçek bir sıcak yemek haline geldi. Günümüzde, eçpoçmak Tataristan Cumhuriyeti'nin bir ticari markası olarak kabul edilir.

99. Sığ 

Ruslar çayı keşfetmeden önce, sbiten soğuk mevsimde ısınmak için ana içecekti. Bal, otlar (nane, adaçayı, vb.) ve baharatlarla (kakule, karanfil, tarçın) kaynar suda eritilirdi. Sbiten özellikle pryaniki (zencefilli kurabiye) ve ev yapımı kurabiyelerle lezzetlidir.

98. Çudu

Dağıstan'da çudus, Karadeniz kıyısındaki çyebureks kadar popülerdir. Kuru bir tavada pişirilen ve tereyağı veya yağ ile yağlanan et veya sebze dolgulu ince veya kabarık bir yassı ekmektir. 

97. Okroşka 

Okroşka tarifleri 18. yüzyılın sonlarından itibaren yemek kitaplarında bulunabilir. Klasik okroşka, ince kıyılmış sebzeler, et ve otlarla beyaz kvas (tatlı değil) ile yapılır. Daha sonra kvasa bir dizi alternatif ortaya çıktı - maden suyu, kefir, ayran ve diğer süt ürünleri.

96. İrmik lapası 

Rus çocukları bu lapayı evde, anaokullarında, okullarda ve kantinlerde kahvaltıda yerler. Birçok Rus için mannaya kaşa, aynı anda hem en iyi hem de en kötü çocukluk anısını çağrıştırır. Bir yandan, bu lapa topaklar içerebilir, ancak diğer yandan, sütlü irmik kaşası her zaman reçelle servis edilir. Çok lezzetli! 

95. Kalitki

Karelya ve Kuzey Rus mutfağının bu geleneksel yemeği, adını Eski Rusça'da küçük bir kese ('kalita') olarak adlandırılan ve şekli de ona benzeyen bir şeyden almıştır. Esasen mayasız çavdar hamurundan yapılan turtalar olan kalitki'nin dolguları çok farklı olabilir: tahıllar, patates püresi, meyveler, vb.

94. Kalaç

Eskiden, kalaç en sevilen Rus fast food'uydu. Bu simit benzeri ekmek genellikle tutmak için bir "sap" bulunan bir "kettlebell" şeklinde pişirilirdi. Yerel kalaç'lar bugün Kolomna, Tobolsk ve Murom kasabalarında denenebilir.

93. Adıge peyniri 

Adygei peyniri, inek sütünden yapılan yumuşak beyaz bir peynir türüdür. Adygea Cumhuriyeti'ndeki Çerkesler tarafından üretilir. Bu peynir genellikle salatalara ve çorbalara eklenir. Ayrıca et ve balık pişirebilir veya syrniki, cheesecake ve diğer tatlılar yapabilirsiniz.  

92. Fıstıklı kurabiye halkaları 

Sovyet zamanlarında bu kurabiyeleri her okul kafeteryasında ve her markette bulabilirdiniz. Şimdi, tamamen karmaşık görünmüyor, ancak kurabiye hamurunun basitliği fındıklarla dengeleniyor, bu yüzden ne kadar çok fıstık - o kadar lezzetli.

91. Balık rasstegai 

Balık dolgulu bu turtalar geleneksel olarak üstü "açılmamış" gibi açık şekilde pişirilir (bu nedenle adı). Neredeyse her balık işe yarar, ancak alabalık veya somon genellikle şenlikli günlerde kullanılır.

90. Pudra şekerli kızılcık 

"Karlı" ve ağızda patlayan çok tatlı bir kabukta ekşi meyveler - çocukluğundan beri bu tatlıyı bir karton kutuda hatırlayanların sayısı böyledir. Ve bugün hala bu ambalajda satılıyor. Kendiniz yaparsanız, kızılcık yerine kızılcık da kullanabilirsiniz.

89. Turşu mantarları 

Süt mantarı, beyaz mantar, chanterelle mantarı genellikle turşu yapımında kullanılır. Tuzlanmış mantarlar meze olarak servis edilir ve ayrıca çorbalara, salatalara eklenir, börek ve kreplerin dolgusu olarak kullanılır.

88. İnci arpa lapası

Çar lapası - Rusların bu lapayı mantar veya etle pişirmenin eski yoluna verdikleri addır. İnci arpa kraliyet ailesi tarafından çok değerliydi. Hatta II. Nikolay'ın taç giyme töreninde bile servis edildi. Mantarlı bu tarif Büyük Petro'nun favorilerinden biriydi. Ve inci lapasını ordunun diyetine sokan da oydu.

87. Patlıcan havyarı 

Bu sebze mezesi, 1970'lerde 'Ivan Vasilievich Changes Profession' adlı ünlü Sovyet komedisi sayesinde popüler oldu. Patlıcan havyarı orada çarın ziyafet masasında önemli bir yere layık, çok nadir bir "yurtdışı" lezzeti olarak gösterildi. Bu sahne o kadar popülerdi ki birçok Rus hala patlıcan havyarına "yurtdışı" diyor.  

86. Kovrijka 

Kovrijka, baharatlar, bal, kuru üzüm ve şekerlenmiş meyvelerin eklenmesiyle büyük, yumuşak bir zencefilli ekmeğe benzer. Kovrijka'nın yabancı "akrabaları" arasında Alman Stollen ve İngiliz zencefilli ekmeği bulunur. 

85. Perepeçi 

Bu, vatrushka veya küçük bir pizzayı anımsatan Udmurt mutfağının bir yemeğidir. Perepeçi'de lahana veya ısırgan otu gibi et, mantar veya sebze dolguları bulunabilir.

84. Karavan

Bu düğün Slav ekmeği mutluluk ve bereketin sembolü olarak kabul edilir. Geleneksel olarak ekmekten kalıplanmış kulaklarla (refah için), kartopu gülü salkımlarıyla (çocuklar için), iki yüzük veya bir çift kuğuyla (sadakat sembolü olarak) süslenir. Gelin ve damat karavaydan ilk ısırık alan kişilerdir ve ardından sanki mutluluklarını paylaşıyormuş gibi tüm misafirlerle paylaşırlar.

83. Kurnik

Kurnik, Don ve Kuban Kazakları tarafından düğünler için pişirilen geleneksel bir etli börektir ve daha sonra tarifi Rusya'nın her yerine yayılmıştır. İç harcı çoğunlukla tavuktu ("kuritsa" Rusçada) - bu yüzden kurnik olarak adlandırılırdı. Ancak kuzeyde kurnikler balıkla da hazırlanır.

82. Kuşkonmaz çorbası 

Bu yeşil çorba, bol miktarda taze (veya çözülmüş) kuzukulağı ile patates ve yumurta ile kaynatılır. Ayrıca sıklıkla tavuk veya dana suyu ile de yenir. Önemli olan servis ederken ekşi krema ve taze otları unutmamaktır!

81. Ryazhenka 

Bu fermente süt ürünü fermente inek sütünden yapılır. Bileşimleri benzerdir, ancak ryazhenka daha iyi sindirilir. Sütün aksine, ryazhenka hassas bir kremsi renge ve karamel aromasına sahiptir. Daha önce, ryazhenka süt ve ekşi kremadan bir fırında düşük bir sıcaklıkta hazırlanırdı, ancak şimdi teknoloji basitleştirildi - ryazhenka süt ve özel fermentlerden yapılır.

80. Havyarla doldurulmuş yumurtalar

Sovyet Yılbaşı ziyafetinin klasiği ! Haşlanmış yumurtaların yarısına sarısı, otlar, mayonez (elbette!) doldurulur ve kırmızı veya siyah havyarla süslenir.

79. Hıçin

Kafkasya'daki Kabardey-Balkarya ve Karaçay-Çerkesya cumhuriyetlerinde, çeşitli dolgularla yapılan khychin pidesi sofranın gerçek kralıdır. Balkar khychinleri ince pidelerdir, Karaçay khychinleri ise kefir veya sütle kabarık hamurdan yapılır. Çoğunlukla patates, otlar ve etle doldurulurlar. 

78. Kuliç 

Bu Rus Paskalya ekmeği silindirik bir şekle sahiptir ve üstü pudra şekeri, kuru üzüm, fındık ve şekerlenmiş meyvelerle süslenmiştir. Geleneksel olarak kulichs , Paskalya arifesinde yumurta ve Paskha süzme peyniriyle birlikte kutsanır.

77. Paskha

Bu süzme peynir tatlısı yılda bir kez yapılır - Paskalya'da. Paskha (Paskalya) süzme peyniri, Rabbin Mezarı'nı simgeleyen kesik bir piramit şeklindedir. Süzme peynire ek olarak, Paskha tereyağı, ekşi krema, yumurta ve şeker içerir. Kuru üzüm, şekerlenmiş meyveler ve limon kabuğu rendesi de tat vermek için eklenir.

76. Karabuğday lapası ve çizikler 

Bu, kamp lapasının bir çeşididir - lezzetli ve doyurucu bir yemeğin minimum sayıda malzemeden hazırlandığı zamandır. Sadece et parçalarını veya pastırmayı soğanla kızartın ve sonra hepsini karabuğday ve baharatlarla güveçte pişirin.

75. Fırında elma

Tatlı bir şey isteyen var mı? Bu eski Rus tatlısı tüm elma tutkunlarına hitap edecektir. Bir elma alın, çekirdeğini çıkarın, içini süzme peynir ve kuru üzümle doldurun ve üstüne tarçın serpin veya tatlılık için biraz bal ekleyin. Sonra hazır olana kadar pişirin!

74. Yengeç çubuğu salatası

Sahte yengeç, diyeceksiniz... ve haklı çıkacaksınız. Yine de, pirinç, konserve mısır ve yengeç çubuklarından (kıyılmış balık ve nişastadan oluşur) oluşan bu Sovyet salatası, Rusya'daki en ciddi anlarda her zaman ortaya çıkar.

73. Şangi 

Şangi, vatruşki'ye benzer, ancak çoğunlukla tuzlu bir dolguyla pişirilir. Başlangıçta bezelye lapası ve ekşi krema ile pişirilirdi, ancak şimdi patates püresi, süzme peynir, karabuğday ve yumurta içeren versiyonları daha yaygındır. Şangi'yi çorba, çay veya sütle sıcak olarak yiyin.

72. Krep kek 

Birkaç bliny yeterli değilse, her zaman çok katlı bir pasta yapabilirsiniz. Ve bunun için Maslenitsa haftasını beklemenize gerek yok. Bir pasta için 20 krep pişirmek, ekşi krema bazlı krema ile yağlamak ve pastayı 3-4 saat buzdolabında bekletmek yeterlidir. Ardından çay için lezzetli pasta hazırdır.

71. Dolma Biber 

Doldurulmuş biberler her zaman muhteşem görünür ve ısıl işlem sayesinde, iç harcı biberlerin ve sosun lezzetini, ister et suyu, ister krema, ister domates veya ekşi krema sosu olsun, içine çekecek zamana sahiptir. En yaygın dolgu, pirinçli veya pirinçsiz kıymadır, ancak peynirli veya sebzeli biberler daha az lezzetli değildir.  

70. Moskova Pastası 

Bu pasta 2015 yılında Rus başkentinin gastronomik sembolü olarak ortaya çıktı. 'Moskova pastası' beze, fındık ve kaynatılmış yoğunlaştırılmış süt içerir. Pastanın üzeri kırmızı krema ile kaplıdır ve üzerinde şehrin kurucusu Yury Dolgoruky'nin heykelinin tasviri ve üstünde beyaz çikolatadan yapılmış "Moskova" yazısı bulunur.

69. Tembel vareniki 

Tembel aşçılar için bir halk yemeği: tvorog hamurundan bir rulo yapın, parçalara ayırın, istediğiniz reçeli ekleyin, kapatın ve kaynar suda haşlayın. Harika sonuç!

68. Tsvetaeva pastası

Bu elmalı turta, Rus şair Marina Tsvetaeva'nın ailesinde sıklıkla pişirilirdi. Tatlının özelliği, narin ekşi krema hamurundadır. Sonbahar elmaları en uygunudur. Tsvetaeva'nın şiirinin hayranları genellikle doğum gününü 8 Ekim'de en sevdiği turtayı yaparak kutlarlar.

67. Uha

11-12. yüzyıllarda, 'ukha' kelimesi et suyu (mantar, tavuk vb.) anlamına gelen hemen hemen her çorbanın adıydı. Sonunda, 18. yüzyılda, ukha bir balık yemeği oldu. Modern ukha, soğan, patates, havuç ve baharatlarla bir veya daha fazla balık türünün berrak et suyuna sahip bir çorbadır. Balıkçılar ukha'yı ateşte pişirir ve sonuna biraz votka ekler.

66. Mimoza salatası

Rus Yeni Yılı bu salata olmadan düşünülemez! Birkaç kat konserve balık (çoğunlukla somon veya uskumru/uskumru damak tadınıza göre), rendelenmiş yumurta beyazı ve sarısı, peynir ve yeşillik - ve Mimosa'nız hazır.

65. Pastil

Eski bir Rus lezzeti olan pastila, 14. yüzyıldan beri bilinmektedir. Anavatanı çoğunlukla Moskova yakınlarındaki Kolomna şehri olarak anılır. Pastila elmadan, baldan ve bazen yumurta beyazından yapılır.

64. Zefir

Adını batı rüzgarının antik Yunan tanrısı ve baharın habercisi Zephyrus'tan alan, meyve püresinden yapılan yumuşak bir tatlı. Zefir (bir tür sertleştirilmiş hatmi) , pastilanın daha küçük kardeşidir ve sadece şekliyle değil, aynı zamanda geleneksel bal yerine şeker kullanımıyla da farklılık gösterir.

63. Baranki

Baranki, 7-10 cm çapında daire veya oval şeklinde pişirilir. Baranki'nin ana özelliği, benzersiz pişirme yöntemi sayesinde parlak yüzeyidir: önce kaynatılır, sonra kurutulur ve ancak ondan sonra pişirilir. Güneşi sembolize ederler, bu yüzden Slavlar evlerini baranki çelenkleriyle çok hevesle dekore eder veya onları semavere asarlardı. 

62. Bubliki/ simit 

Bubliki barankiye benzer, ancak daha büyüktür - çapı 20 cm'ye kadar ulaşır. Hamur daha yumuşaktır, bu nedenle bubliki baranki gibi aylarca saklanamaz.

61. Solyanka 

Bu çorbanın alışılmadık ekşi-tuzlu bir tadı vardır - hepsi turşu, zeytin, limon ve bazen de içine eklenen kvass ile ilgilidir. Üç tür solyanka vardır: et, balık ve mantar. Sovyet döneminde solyanka konservelerde hazır çorba olarak bile satılırdı.

60. Leningrad pastası 

Leningrad pastası, tereyağlı kremaya batırılmış ve çikolata sosuyla süslenmiş kurabiye keklerine dayanır. En lezzetlisi, kenarlarındaki fındık kırıntısı kaplamasıdır. Pasta ilk olarak, hala faaliyette olan ünlü Leningrad (şimdiki St. Petersburg) kafesi 'Sever' ("Kuzey")'de yapılmıştır.

59. Öpücük

Eski zamanlarda, kissel suyla fermente edilmiş yulaf ezmesinden yapılan ayrı bir yemekti - yani bir pudinge benzer bir şeydi. Modern kissel, nişastalı koyu bir meyve ve çilek içeceğidir. Mağazalarda, suda eritilmesi gereken briketler şeklinde satılır, ancak çocuklar bunları tıpkı böyle çiğnemeyi severler.

58. Belyaşi 

Tatar ve Başkurt mutfağından gelen bu yemek, Sovyet döneminde popüler bir sokak yemeğiydi. Kıyma ile doldurulmuş kızarmış donut tarzı hamurlar, tren istasyonlarında ve sadece burada değil, büyük talep görüyordu.

57. Varenye

Rusya'da varenye (reçel veya konserve) birçok şeyden yapılabilir: meyveler, meyveler ve hatta çam kozalakları. Astrahan Bölgesi'nde karpuz da kullanılır - böyle varenyelere nardek veya "karpuz balı" denir.

56. Turşu/Hafif tuzlu salatalık 

Sarımsak ve dereotu ile tuzlanmış çıtır salatalıklar , votka içerken yenen geleneksel bir Rus atıştırmalığıdır ve salatalık salamurasının akşamdan kalmalığa iyi geldiği iddia edilmektedir. Ayrıca salatalıklar patatesle birlikte meze olarak iyidir, salatalarda (vinegret) ve çorbalarda ( rassolnik ) kullanılır.

55. Waffle tüpleri 

Birçok kişi bu tatlıyı çocuklukla ilişkilendirir. Sovyet döneminde kaynatılmış yoğunlaştırılmış sütle çıtır çıtır waffle tüpleri almak gerçek bir ziyafetti! Bunlar genellikle satışa sunulmazdı ve kişisel bir waffle ızgarası lüks sayılırdı.

54. Lahana turşusu 

Havuç ve ekşi kızılcıklarla lahana, tuzlu bir solüsyonda birkaç gün fermente edildikten sonra her durum için harika bir atıştırmalığa dönüşür. Bazen lahanaya bir elma, pancar veya dolmalık biber eklenir.

53. Darı kabak lapası

Darı, balkabağıyla mükemmel bir uyum sağlar, tadını zenginleştirir ve kendine özgü bir tat verir. Fındık, kuru üzüm ve kuru kayısı ekleyin - ve mükemmel bir Rus kahvaltısı elde edersiniz!

52. Şeker dilleri

En popüler Sovyet (ve modern) tatlılarından biri şeker "dilleri" dir. Üzerine şeker serpilmiş milföy kekleri. Dahiyane olan her şey basittir! 

51. Oset pastası

Muhtemelen Rusya'da bulabileceğiniz en popüler bölgesel yemeklerden biridir! Oset turtalarının et ve et suyu ile fyddzhyn , peynirli walibah ve fasulye ile kadurdzhyn gibi birçok çeşidi vardır . Aslında, telaffuz etmektense yemek daha kolaydır!  

50. Rum baba kekleri

Rum keki mi? Biraz. Muffin hamurundan yapılan Rum-baba, az miktarda konyak veya romla şurupta ıslatılır ve şekerli şekerleme ile kaplanır. 'Baba', Batı Rusya'da şenlikli kek için kullanılan eski bir isimdir.

49. Vinegret sosu

Fransa'da salata sosu anlamına gelen kelime, Rusya'da tam bir salata haline geldi. Vinaigrette, büyük olasılıkla Avrupa'dan Rus mutfağına girdi. Klasik Rus vinaigrette'i, ince kıyılmış haşlanmış pancar, havuç, patates, soğan, bezelye ve tuzlanmış veya salamura edilmiş salatalıktan oluşur ve yağ ve sirke sosuyla servis edilir. Vinaigrette'in birçok versiyonu vardır - lahana turşusu, fasulye, mantar, et, doğranmış yumurta ve ringa balığı gibi malzemelerle.

48. Çak-çak

Tatlı bal şurubuna cömertçe batırılmış bir sürü çıtır hamur parçası – geleneksel Tatar çak-çak kurabiyeleri bundan yapılır. Tatar dilinde “çak-çak” “biraz” anlamına gelir: belki de tatlıların yapıldığı küçük hamur parçalarıyla ilgilidir. 

47. Pozharsky pirzolaları

Bu çıtır altın rengi krutonlu tavuk pirzolaları Rus mutfağında 19. yüzyılın başlarında ortaya çıktı: Torzhok (Tver Bölgesi) kasabasındaki Evdokim Pozharsky'nin meyhanesinde pişirildi ve kulaktan kulağa yayılan yorumlar anında ülke çapında memnun edici yorumlara yol açtı. İmparator Nicholas I bile bu yemeği beğendi!

46. ​​Tatlı zapekanka 

Kuru üzümlü yumuşak süzme peynir zapekanka (cheesecake'e benzer) Rus mutfağının en sağlıklı tatlılarından biridir. Ekşi krema veya ev yapımı reçelle birleştirildiğinde gerçek bir gastronomik zevke dönüşür.

45. Şarlotka keki

Bu popüler Rus elmalı turta, İmparator I. Alexander'ın Fransız şefi tarafından icat edilen Charlotte Russe tatlısının halk versiyonudur. Başlangıçta krema ve çırpılmış kremadan oluşan bir kekti, daha sonra elmalı bir bisküviye dönüştü. Bir çocuk bile pişirebilir!

44. Guryev lapası

Meyveli ve fındıklı yumuşak irmik bu kaşayı bir tatlıya dönüştürüyor. Yulaf lapası, 19. yüzyılın başlarında Rusya Maliye Bakanı Dmitry Guryev'in evinde aşçı olarak görev yapan bir köylü olan Zakhar Kuzmin tarafından icat edildi. Tarifi çarlık zamanlarından beri değişmeden kalmıştır. 

43. Soçnik

Lor peynirli dolgulu bir kurabiye hamuru - ve ÇOK lezzetli! Ve okuldan işe her zaman kantinlerin menüsündeydi. "Soçnik" kelimesi "sok" ("meyve suyu") kelimesinden gelir, çünkü eski tarifte meyve suyu kullanılırdı. Şimdi kendiniz yapabilirsiniz ve çok daha kolay! 

42. Smetannik

Tüm ekşi krema tutkunlarına selamlar! Ekşi krema üzerinde pişirilen ve ekşi kremaya batırılan bisküviler bu klasik Rus pastasının temelini oluşturur. Ve her şef genellikle onu kendi tarzında dekore eder, bu yüzden yaratıcılığın sonu yoktur.

41. Rassolnik

Bu çorba, salatalık turşusuna dayanır. Turşu suyu (Rusçada "rassol") çorbaya hoş bir ekşilik verir. Ayrıca, et suyuna buğday (genellikle inci arpa), patates ve et parçaları da eklenir. Turşunun en ünlü iki versiyonu Moskova ve Leningrad adını taşır. 'Leningrad' rassolnik sığır eti suyu ile yapılırken, 'Moskova' rassolnik tavuk suyu ile yapılır.

40. Komposto 

Çorba, ana yemek - ve tatlı olarak kuru meyvelerden yapılan komposto. Bu meşrubat için en iyi malzemeler elma, armut, kayısı ve kuru üzümdü. Büfelerde çok popüler bir içecek! 

39. Tavuk Kiev

Yemek tarihçileri, Tavuk Kiev'in 20. yüzyılın başlarında (Moskova veya St. Petersburg'da) icat edildiğine ve daha sonra Sovyet restoranları tarafından Tavuk Kiev olarak yeniden adlandırıldığına inanıyor. Yine de tarif SSCB'den beri değişmedi: bu, tereyağı ve otlarla doldurulmuş ekmekli bir tavuk pirzolası.

38. Tvorog halkası

Rus mutfağında tvorog (süzme peynir) ile yapılan birçok tatlı vardır , ancak bu tatlı muhtemelen en zarif olanıdır. Tatlı dolgulu bir muhallebi pastası 19. yüzyılda çarın sofrasındaydı, ancak halk gurmelerine ancak Sovyet yıllarında sunuldu.

37. Pirozhki

Tuzlu dolgulu küçük pirozhki (turtalar) geleneksel olarak çorbalarla yenirken, tatlı olanlar içeceklerle - sbiten (bkz. No. 99), komposto veya çayla - iyidir. Pirozhki için en popüler dolgular lahana, kıyma, mantarlı patates püresi, yumurtalı pilav, meyveler ve elmalardır.

36. Vatruşka

Tarihçiler bu kelimenin Rus mutfağında nasıl ortaya çıktığına ve ne anlama geldiğine hâlâ karar veremiyor. Bazıları "ateş" kelimesiyle ortak bir kökü olduğunu söylüyor, bazıları "doldurma" kelimesinden geldiğini düşünüyor, ancak bu neyse ki tadı etkilemiyor. Süzme peynir veya reçelle harika bir tatlı çörek! 

35. Çibörek

Bu büyük etli börek, Kırım Tatar mutfağının ikonik yemeğidir ve tüm Karadeniz kıyılarında temel bir sokak yemeğidir. Tadını unutulmaz kılan şey, et, baharat ve et suyunun muhteşem tuzlu dolgusudur. 

34. Golubtsy

Kıyma ve pirinçle doldurulmuş bu Rus lahana rulolarının adı tam anlamıyla "güvercinler" anlamına gelir, ancak yalnızca şekli için. En zor şey her şeyi lahana yaprağına sarmaktır. Ancak, tüm malzemelerin önce bir tavada birlikte haşlandığı tembel bir seçenek de vardır. 

33. Çurçkhela

Üzüm veya nar suyunda bir dizi fındık, Rusya'nın güney bölgelerinde deneyebileceğiniz en ünlü tatlıdır. Çurçkhela, Gürcü kökenlidir ve Sovyetlerin Karadeniz kıyısında tatil yapmaya başlamasıyla SSCB'de çok popüler hale gelmiştir.

32. Sırlı süzme peynir barları 

Çikolata kaplı süzme peynir barları 1930'larda SSCB'de ortaya çıktı. Bu ikram çocuklar arasında hızla popüler oldu. Süzme peynire ek olarak, lezzet için tereyağı, tuz, şeker ve diğer meyveli dolgu maddeleri içerirler. Çikolata kaplaması onları sevilen Sovyet dondurması 'Eskimo'ya benzetir.

31. Patates püresi ile pirzola

Sovyet büfelerinde servis edilen pirzolalar çok narin bir tada ve ev yapımı olanlardan farklı bir kıvama sahipti. Sırrı ekmekti: etten tasarruf etmek için ekleniyordu (kıyma sığır eti ve domuz etinden yapılırdı), ama çok iyi sonuç verdi. Ve sütlü patates püresi garnitür ve içecek olarak. Hayatımın en iyi öğle yemeği!

30. Mannik

Manka (irmik) ve kefirden yapılan basit ve hızlı bir kek. İrmik bu keki yumuşak ve havadar yapar. Mannik'in üzerine reçel veya pudra şekeri koyun!

29. Nevski Pastası 

Bu turta, havadar hamuru ve kremasıyla anında fethediyor. GOST'a (Devlet Standardı) göre krema, tereyağı ve yoğunlaştırılmış sütten yapılır. İlk bakışta, Nevsky turtası çikolatasız Boston turtasına benziyor, ancak aslında tarifler hamur ve krema açısından farklılık gösteriyor.

28. Veau Orloff

Dünya çapında bu yemek, Rus Kont Alexei Orlov'un onuruna "Orlov tarzı" et veya domuz eti olarak bilinir. Yemeği 19. yüzyılda yaratan Fransız şefidir. Sadece Rusya'da, patates ve soğan tabakasının altında beşamel sos ve peynirle pişirilen domuz eti veya sığır eti myaso po-Franzuzki veya 'Fransız tarzı et' olarak adlandırılır.

27. Buşe keki

Fransızca ismine rağmen, Buşe yalnızca Sovyet pastasıdır. Krema tabakası olan iki küçük bisküviden oluşur. Pastanın üstü çikolatayla kaplıdır.

26. Kefir

Her Rus, Kafkas kökenli bu fermente süt içeceğinin çok sağlıklı olduğunu çocukluğundan beri bilir. Kefir, günlük menünün yanı sıra kozmetolojide de yaygın olarak kullanılır.

25. Ponçiki

Ponçiki, yağda kızartılmış yuvarlak şekilli donut benzeri un ürünleridir. Ponçiki, üstüne pudra şekeri serpilmiş, içinde delik olanlara ayrılır. Bunlara pyshki de denir . En ünlüleri St. Petersburg'daki Pyshechnye fırınlarından gelir. İkinci ponchiki türü - bazen içinde dolgu bulunan kabarık bir top şeklindedir.

24. Medovik

Sovyet sonrası alanda en yaygın ev yapımı keklerden biri , birkaç hoş kokulu bal katmanı ve ekşi kremadan oluşur. Efsaneye göre, ortaya çıkışını Rus İmparatoriçesi Elizabeth Alekseyevna'nın (1779-1826, İmparator I. Alexander'ın karısı) şekerlemecisine borçluyuz. Elisabeth'in bala olan "alerjisinden" habersiz, ona imparatoriçeyi ve daha sonra tüm sarayı büyüleyen yeni bal kekini ısmarladı. 

23. Kartoşka keki

Kartoşka (kelimenin tam anlamıyla "patates") keki aslında kurabiye, kakao ve yoğunlaştırılmış sütten yapılır ve hazırlaması en kolay olanlardan biridir. Bir çocuk bile yapabilir . Ayrıca bisküvi artıklarını kullanmanın çok lezzetli bir yoludur.

22. Solyanka 

Litvanya kökenli bu doyurucu yemek Sovyet ordusunda hızla popüler oldu. Şimdi, genellikle büfelerde bulunabilir. Solyanka veya bigus, et, sosis, balık veya mantarla haşlanmış lahanadan oluşur.

21. Oreşki

Temel olarak kaynatılmış yoğunlaştırılmış sütle yapılan kurabiyeler olan oreşki ("fındık") yapmak için, fırın kalıplarına veya girintili özel bir tavaya (tercihen fındık şeklinde!) ihtiyacınız var. Önce yarımlar pişirilir, sonra her birine kaynatılmış yoğunlaştırılmış süt eklenir ve birleştirilir.

20. Prag pastası

Bu, 1960'larda Moskova'daki 'Prag' restoranının pasta şefi Vladimir Guralnik tarafından yaratılan en popüler Rus pastalarından biridir. Gençliğinde, Guralnik Çek başkentinde şekerleme yapımını öğrendi ve bu pastayı şehre adadı. Kayısı reçeli ve çikolatalı tereyağlı krema ile kaplanmış çikolatalı pandispanya katmanlarından oluşur ve ardından narin bir çikolata sosu ile kaplanır.   

19. Oladyi 

Blini'den farklı olarak oladyi daha küçüktür, ancak daha kabarıktır. Maya ilavesiyle buğday unundan pişirilirler. Ekşi krema ve reçel, kahvaltı oladyi için lezzetli bir çeşnidir.

18. Vareniki

Pelmeni'nin en yakın akrabası olan vareniki , dolgusunda (genellikle süzme peynir, çilek, patates veya mantarla pişirilir ) ve şeklinde farklılık gösterir. Vareniki önceden haşlanmış etle de doldurulabilirken, pelmeni için sadece çiğ kıyma kullanılır.

17. Şaşlık

Şişte et (genellikle kuzu, domuz veya tavuk) Kafkas mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Ruslar mangal partileri yapmayı severler ve eti ızgara yapmadan önce marine etmenin birçok yolu vardır. Restoranlarda, şaşlık genellikle lavaş (pide), yeşillik, biraz domates, salatalık ve adjika acı sosuyla bir tabakta servis edilir.

16. Kvas 

Ekmekten yapılan bir soda mı? Kulağa tuhaf geliyor ama yazın çok lezzetli ve ferahlatıcı! Kvas, çavdar veya buğday ekmeği, su ve biraz otla evde kolayca yapılabilir. Ve evet, fermente olurken bir miktar alkol içerir! 

15. Ptiçye Moloko

Adı "kuş sütü" anlamına geliyor. Ne? Kuş sütü mü? Elbette hayır. Bu pasta, 1978 yılında Moskova'daki 'Prag' restoranının pasta şefi Vladimir Guralnik tarafından yaratıldı. Guralnik, yumuşak çikolata kaplı şekerlemenin yumuşak beze veya sütlü sufle ile doldurulduğu tarifini temel aldı. Yumuşak bir sünger kekin üzerinde, koyu çikolatayla kaplı narin bir sufle - 'Kuş Sütü' pastasına karşı koymak inanılmaz derecede zor !

14. Plombir dondurması

Plombir dondurması Rus mutfağına Fransa'dan geldi ve seri üretimi erken Sovyet zamanlarında başladı. Devlet standartlarına göre dondurmanın en yüksek oranda süt yağı içermesi ve yalnızca tam yağlı süt veya kremadan yapılması gerekiyordu. Rusya'da, plombir bir briket formunda, bir waffle kabında üretilir, ancak bir çubukta çikolata sosuyla en iyi tadı verir.

13. Mantarlı kızarmış patates

Mükemmel yemek diye bir şey olmadığını düşünüyorsanız, sadece mantarla biraz patates kızartın. Herhangi bir türü işe yarar: chanterelles, mantar, champignon. Ve en lezzetlisi, onu doğrudan tavadan yemektir!

12. Tula pryanik 

Rus pryaniki'nin (zencefilli ekmek) bu en ünlü türü 17. yüzyılın sonundan beri bilinmektedir. Tula pryanik farklı şekil ve boyutlarda gelir, ancak en yaygın olanı üstünde sırlanmış bir yazı bulunan dikdörtgendir. Pryanik'in içinde reçel veya yoğunlaştırılmış süt bulacaksınız.

11. Seledka pod şuboi

Nefret edebilir veya sevebilirsiniz, ancak Ruslar "Kürk Manto Altında Ringa Balığı" salatası yapma konusunda büyük bir tutkuya sahiptir. İnce kıyılmış ringa balığı, haşlanmış patates, havuç ve pancar, ayrıca ince dilimlenmiş soğan ve yumurta katmanlar halinde dizilir. Salata geleneksel olarak mayonezle (doğal olarak!) kaplanır. 

10. Kholodets

Şenlik sofrasının bu popüler yemeği, bazen havuç olmak üzere et parçalarının soğutularak jöleye dönüştüğü çok koyu bir et suyundan başka bir şey değildir. Khołodets genellikle yaban turpu veya hardalla yenir.

9. Olivier salatası

Olivier salatası Rus salatası olarak da bilinir: Bu, sadece burada değil, aynı zamanda her Sovyet sonrası devlette Yılbaşı sofrasının olmazsa olmaz yemeğidir. Sovyet şefler, 19. yüzyılın orijinal Rus tarifini aldılar ve orman tavuğu etini Doktorskaya ("Doktor") sosisiyle, kapariyi konserve bezelyeyle ve Provence sosunu mayonezle değiştirdiler ve en popüler salatayı yarattılar.

8. Makarony po-flotski 

Kıymalı makarna uzun zamandır birçok ailenin favori yemeği olmuştur. SSCB'de, Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın sona ermesinden sonra, denizciler evlerine döndüklerinde ve ayin sırasında sıklıkla yedikleri bir yemeği anlattıklarında, makarony po-flotsky yaygınlaştı.

7. Napolyon keki

Milföy pastasının Rus versiyonu, ülkenin Napolyon'a karşı zaferinin 100. yıl dönümünü kutladığı 1912'de ortaya çıktı. Ev yapımı Napolyon, milföy hamurundan ve muhallebiden (veya tereyağlı kremadan) kolayca hazırlanır. Önemli olan, pastaların en az bir gece ıslanmasına izin vermektir.

6. Syrniki

Ekşi kremalı veya anneannenizin yaptığı gibi reçelli syrniki - her zaman için mükemmel bir kahvaltı ! Bu yemeğin ana malzemesi olan süzme peynir syrniki'yi özellikle sağlıklı ve yumuşak hale getiriyor.

5. Sığır Stroganof 

Beef Stroganoff, Kont Alexander Stroganov'a servis yapan bir Fransız şef tarafından icat edilmiştir. Dana bonfile küçük parçalara kesilir, un içinde ekmeklenir, soğanla hızlıca kızartılır ve ardından yaklaşık bir saat ekşi krema ve domates sosuyla haşlanır. Beef Stroganoff, tuzlu salatalık, mantar ve patates püresi veya garnitür olarak pilavla servis edilir.

4. Şçi

Rus mutfağının direği, telaffuzu zor olan "Şçi" adlı lahana çorbasıdır. Lahana turşusu veya taze lahana ile pişirilir ve bazı bölgelerde (özellikle Altın Yüzük şehirlerinde) kışın dondurulmuş şçi alabilirsiniz - gerektiğinde çorbayı çok hızlı bir şekilde pişirmenizi sağlayan yarı hazır bir ürün gibi bir şey.  

3. Blini

Rus blini (krep) buğday maya hamurundan pişirilirken, üzerlerine konulan malzemeler ve dolgular sınırsızdır. Blini genellikle havyar, mantar, ekşi krema ve reçelle yenir. Zarf veya rulo şeklinde sarılabilir veya pişirilebilir“ pripek ile ” (kızartma sırasında iç harcı krepe “pişirildiğinde”). Gerçek bir krep ziyafeti, baharın gelişinin beklenmesiyle Maslenitsa haftasında (Karnaval) düzenlenir. 

2. Pelmeni

Şimdiye kadarki en Rus yemeği! Eti bir "kulak" şeklinde hamura sarın ve daha iyi zamanlara kadar dondurun. Bu arada, birçok Rus bölgesinin kendi köfte versiyonları vardır: Sibirya'da, pelmeni karışık dana eti ve domuz etiyle doldurulur, Urallar'da balık pelmenisini deneyebilirsiniz, kuzeyde, köfteler yabani etle olabilir.

1. Borş

Ruslar (ve diğer Slav halkları) bu meşhur çorbayı antik çağlardan beri pişiriyorlar ve farklı bölgelerde yerlilerin her zaman tek gerçek tarif olarak kabul ettiği farklı tarifler var. Bazıları borş'a domates, bazıları fasulye, bazıları patates ekliyor.

Tarifler hakkında tartışmak gereksiz bir şey, öğle yemeği vakti gelmedi mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder