Moskova

Moskova

25 Haziran 2022 Cumartesi

Rus üniversitelerinden 7 eğlenceli mezuniyet geleneği



Kaynak: https://turkrus.com/

Rusya'da son sınıf üniversite öğrencileri haziran sonunda mezun oluyor. Her ülkede olduğu gibi, Rusya'da da resmi törenlere, gayriresmi gelenekler eşlik ediyor. İşte Russia Beyond'un derlediği 7 eğlenceli mezuniyet adeti.


1.Çamaşır leğenine binmek.

Bauman Devlet Teknik Üniversitesi'nde gelenek haline gelen bu mezuniyet eğlencesinde öğrenciler kasklarını takar, biralarını doldurur ve bir otomobile bağlı metalik bir çamaşır leğeniyle kaymaya başlar. Gece gelen bir habere göre, Moskova polisi bu geleneğe uygun olarak leğenle trafiğe çıkan altı öğrenciyi gözaltına aldı.  



2. Ders kitaplarını yakmak.

Yekaterinburg'daki Ural Devlet Tıp Üniversitesi ve Tomsk'taki Politeknik Üniversitesi'nde rastlanan bu gelenekte kamp ateşini Latince, nöroloji, ameliyat ve benzeri türde kitaplar besler.

3.Ders kitabı yağmuru.

Benzer bir etkinliğe yine Tomsk'taki Sibirya Devlet Tıp Üniversite'nde rastlanır. Ancak bu kez ders kitapları yakılmaz. Lime lime edilerek konfeti haline getirilir.  

4.Önlük parçalamak.

Volgograd Devlet Tıp Üniversitesi'nden bir başka mezuniyet geleneği. Tıp öğrencileri üniversite sıralarıyla önlüklerini parçalayarak vedalaşır. 

5. Terlik giymek.

Kazan'daki İnnopolis Üniversitesi'nde öğrenciler son derslere terlikle gelir. 

6. Anıt bandajlamak.

Moskova'daki tıp öğrencileri, Rus tıbbının önde gelen isimleri Nikolay Pirogov ve İvan Seçenyov'un anıtlarını bandajlarla sarar.

7. Anıta denizci üniforması giydirmek.

St. Petersburg'daki Frunze Deniz Akademisi'nin öğrencileri de mezuniyetlerini İvan Krujenştern anıtına telnyaşka giydirerek kutlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder