Moskova

Moskova

3 Ocak 2022 Pazartesi

Rusya'nın en Sovyetik şehirleri


Kaynak: https://turkrus.com/

  

Yandex harita servisi, RBC gazetesinin isteği üzerine ülkede Sovyet döneminden kalma yer ve sokak isimlerini analiz etti. Örneğin başkent Moskova'da SSCB'nin kurucusu Lenin'in adını taşıyan 10 sokak bulunuyor. Ülkede en çok "Sovyet Sokağı" ise St. Petersburg'da. Şehirde bu isimde tam 27 sokak bulunmakta.

Ancak bu sayıya rağmen ülke genelinde toplam sayıya oranla Sovyetler'den kalma isimlerin en az olduğu yer yüzde 0,6'lık oranla başkent Moskova. St. Petersburg'da da oran yalnızca yüzde 1,3.

Oranın en yüksek olduğu bölge ise yüzde 9,4 ile Mordovya. Cumhuriyet, Sovyetler Birliği döneminde çok sayıda gulaga da ev sahipliği yapmıştı.

Devrimin önemli simalarından Mihail Kalinin anısına verilen sokak isimlerinin en fazla olduğu şehir ise 9 ile Saratov. Kalinin'in adını taşıyan sokak sayısı Krasnodar'da 7, Voronej'de 5.

1934'te cinayete kurban giden komünist parti yöneticisi Kirov'un adı en çok Omsk'ta yaşatılıyor. Şehirde bu adı taşıyan 10 sokak var.

Komünizmin baş teorisyeni Karl Marx'ın adına en çok St. Petersburg'ta rastlanıyor. Şehirde 4 sokak Marx'ın adını taşımakta. Moskova'da ise bu sayı 3.

Ekim Devrimi anısına verilen yer ve sokak isimlerinde başkent Moskova 22 ile başı çekiyor. İkinci sorada 14'le Bryansk var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder