Kaynak:
http://www.turkrus.com/
Doğum
günleri, yılbaşı, düğünler, bayramlar... Hepsi Rusya'da yaşayan yabancılar için
zorlu bir sınav demek: votka masası. Rusya'da eş-dostla birlikte geçirilen bir
akşamı sarhoş olmadan atlatmak nasıl mümkün? İşte "Rus uzmanlardan"
bazı ipuçları.
Kimileri Rusların votkaya dayanıklılığını genetik
sebeplerle açıklamaya eğilimli olsa da Rusyalıların kendileri işin sırrının
gelenekte yattığı düşüncesinde.
Rus işadamı Artyom Minayev Avrupalı, Amerikalı ve Çinli
ortaklarla içki içmenin büyük problem olduğunu söylüyor. Votka adabına aşina
olmayan konuklar içki içerken meze yemiyor ve kolay sarhoş oluyor. Minayev, bu
gibi durumlarda ikinci ve üçüncü kadehten sonra artık iş konuşmanın imkansız
hale geldiğinden yakınıyor.
Rusya'da halkın votkayı sevmesinin tek sebebi insanın içini ısıtması değil, Rus mutfağı ile de uyumlu olması. Minayev votka içtikten sonra yağlı bir şeyler yemek gerektiğini hatırlatıyor. Örneğin sosis, peynir ya da balık. Özetle işin sırrı mezede.
Rusya'da halkın votkayı sevmesinin tek sebebi insanın içini ısıtması değil, Rus mutfağı ile de uyumlu olması. Minayev votka içtikten sonra yağlı bir şeyler yemek gerektiğini hatırlatıyor. Örneğin sosis, peynir ya da balık. Özetle işin sırrı mezede.
Çoğu Rusyalı yılbaşı günü içki masasına oturmadan önce bir
tane çiğ yumurta yiyor. Söylenenlere göre, masadan ayık kalkmanın en iyi yolu
bu. Ancak salmonella riski nedeniyle doktorlar çiğ yumurta yenmesini tavsiye
etmiyor.
Meksikalı Santiago Fonseca yılbaşını kız arkadaşının
arkadaşlarıyla içki masasında geçirmeden önce birkaç kaşık ayçiçek yağı içip
iki patates yediğini anlatıyor. Fonseca tek başına bir şişe votka içip masadan
ayık kalktığını bugün bile neşeyle anlatıyor.
Sibiryalı içki satıcısı Anastasia Knezeviç yabancıların
votkayı kokteyllerin içinde ya da yavaş içme eğiliminde olduğunu söylüyor.
Knezeviç'e göre votka içmenin en iyi yolu fondip.
Pek çok Rusyalıya göre, ertesi gün tam olarak kendine
gelmek içinse bir bardak turşu suyu gibisi yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder