Kaynak: https://turkrus.com/
Forbes dergisi 2024'te dünya genelinde trend olması beklenen işlenmemiş gıdaları sıraladı. Dergi öne çıkması beklenen 10 trend arasında Rusya'nın en popüler karbonhidrat kaynağı greçka, yani karabuğdayı da saydı.
Claudia Alarcón imzalı yazıda karabuğdayın protein, karbonhidrat ve lif içeren, doğal olarak glutensiz bir "süper gıda" olduğuna dikkat çekiliyor.
Karabuğday Rusya'ya Yunanistan'tan geldiği için Rusçada "greçka" olarak adlandırılıyor. Ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas ise Mutfak Sözlüğüm adlı kitabında Asya kökenli bitkinin Afrika üzerinden İspanya'ya, oradan da tüm Avrupa'ya yayıldığı iddiasında.
Eski
kaynaklar greçkanın XIX. yüzyıldan önce tıpkı bugün Rusya'da olduğu gibi
Avrupa'da da ana beslenme kaynağı olduğuna işaret ediyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder