Kaynak:
http://www.turkrus.com/
Rus mutfağının vazgeçilmezi greçka, yani karabuğday, ne
gibi faydalı özelliklere sahip?
Radyo Sputnik'e konuşan diyetisyen hekim Andrey Bobrovski
bu ürünün bazı özelliklerini sıraladı. Buna göre, kilo vermeye yardımcı bir
tahıl olan greçka aynı zamanda kansere karşı da koruma sağlıyor.
Lifli bir gıda olması ve bu sayede metabolizma atıklarının
temizlenmesine katkıda bulunması greçkayı bağırsak dostu yapan özellikler
arasında. Bobrovski, söz konusu atıkların kanser oluşumunda etkili olabildiğine
dikkat çekiyor.
Diğer tahıllara kıyasla daha düşük kalorili bir besin
olması, greçkayı kilo vermek isteyenler açısından da ideal bir ürün haline
getiriyor. Lifli bir gıda olmasından ötürü glisemik endeksi de oldukça düşük.
Bu da greçka yedikten sonra tokluk hissinin uzun süre devam etmesi demek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder