Moskova

Moskova

2 Mayıs 2024 Perşembe

Moskova’lılar için yeni park ve doğal proje müjdeleri


Büyük şehirlerle, koca metropollerle kaderlerini birleştiren sakinlerinin “mutluluk endeksi” doğaya yakınlıklarıyla ölçülüyor artık.

Uluslararası Peyzaj Altyapısı ve Kentsel Planlama Bürosu'nun uzmanlarının yeni çalışmalarında ulaştıkları sonuç bu.

Sanayi bölgelerinden uzakta yeni konut komplekslerine ve özellikle yeni park alanlarına ihtiyacı var.

Ancak Şehir dışına çıkmayı pek sevmeyen Muskovitler yeni parklara gitmeye razı gibi.

Peki, yakın zamanda onları sevindirecek yeni projeler var mı?

Evet, var.

İşte onlardan bazıları:

 

Gastroküme ile Central Park

Amfitiyatro ve "kuru" çeşme, Pokrovskoye-Streshnevo bölgesindeki Central Park'ın ana unsurları olacak. Yeni konut kompleksi ile Moskova Nehri arasındaki 8 hektarlık bir alanı kaplayacak.

Park bir amfi tiyatro gibi inşa ediliyor - çok katlı. Basamaklar doğrudan “kuru” çeşmeye iniyor. Yanında salıncaklar, yüksek sarmal kaydıraklar, trambolinler ve tırmanma duvarı bulunan modern bir çocuk alanı yer alacak.

Parkta yürürken kendinizi dünyanın dört bir yanından farklı mutfakların yer aldığı bir gastronomi bölgesinde bulacaksınız. Konut kompleksinin zemin katlarında çok sayıda kafe ve restoran bulunacak ve hepsinin parka erişimi olacak.

Parkta dinlenme günleri aktivitelerinin yapılacağı bir etkinlik alanı, yılbaşı ağacı ve gölgelikli bir dinlenme alanı bulunacak.

Yeri: Letnaya Caddesi, 95B. Spartak Metro istasyonu.

Açılacağı zaman : yaklaşık olarak 2024 yaz sonu-sonbahar başında.

 

Ekolojik parkurların bulunduğu çiçekli bahçe

Butyrsky bölgesinde ekolojik parkurların bulunduğu çiçeklerin açacağı bu alan bir peyzaj parkı olarak ortaya çıkacak.

Bölge sakinlerinin dikkatini çekmek için buraya çiçekli bir bahçe ekilecek ve beyaz kuvars kumu ve pişmiş toprak çakıllarla dolu eko-yollar oluşturulacak. Çok seviyeli aydınlatmanın özel bir etkisi olacak.

Moskova'nın baş mimarı Sergei Kuznetsov bu proje hakkında konuştu: “Tahıl bitkileriyle çevrili sessiz meditasyon alanları olacak. Okuma alanlarına şezlonglar yerleştirilecek, bitki çalıları dikilecek ve tasarım aydınlatmasıyla yürüyüş yolları boyunca hipoalerjenik uzun ömürlü bitkiler ortaya çıkacak,” dedi.

Muskovitler, duyusal bahçe alanında çıplak ayakla eko-yollarda yürüyebilecek, mor söğüt yapraklarının serinliğini hissedebilecek ve çimenli çayırların dantelli "bulutları" ile çiçek tarhlarını keşfedebilecek.

Parktaki yollar yumuşak gölgeli spot ışıklarla aydınlatılacak ve zemin lambaları dekoratif tepelere yönlendirilecek. Ayrıca ağaç dallarına benzeyen lambalar da yerleştirecekler.

Parkın yakınında koşu ve bisiklet yolları oluşturuluyor. Bölgenin ana dekorasyonlarından biri dönüşen bir çayır olacak. Yaz aylarında burada spor bayrak yarışları, müzik ve film festivalleri düzenlenecek, kışın ise çayır buz pateni pistine dönüştürülecek.

Yeri: Ogorodny proezd, 4/2. Metro istasyonu "Butyrskaya".

Açılacağı zaman: 2025 yazı.

 

Ihlamur ağaçlarıyla dolu yeni bir park

Moldavskaya Caddesi'nde alışılmadık aydınlatmaya sahip bir park yapılıyor.

Yeni park alanında yaya yolları ve yeşil alanların yanına zemin ve konsol aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Parlaklık yaya bölgesinde aşağıdan yukarıya doğru artacak ve göz hizasında maksimum olacaktır.

Meydan, Ivan Franko Parkı'nın devamı olacak. Buraya meşe, ıhlamur, akçaağaç ve kestane gibi genç ve olgun ağaçlar dikilecek. Yaz aylarında sizi serin tutacaklar.

Bitki yelpazesi, çiçekli ortanca, dişbudak spirea ve yaprak döken çalılar ile tamamlanacak.

Yeri: Ul. Moldavskaya, 1. Kuntsevskaya metro istasyonu.

Açılacağı zaman: 2026 yazı.

 

Yat limanında yeşil yürüyüş yolu

Güney Limanı'ndaki yeni yat limanında spor ve eğlence seçeneklerinin (kürek sörfü, su altı sörfü, kano) yanı sıra doğal bir rekreasyon alanı da bulunacak. 30 metre yükseklikte yüzen bir köprünün altında oluşturulacak. İki kilometrelik kalın peyzajlı bir mesire alanı olacak. Körfezin merkezinde büyük bir amfitiyatro ve etkinlik alanı oluşturulacak, sahil şeridi boyunca teraslı restoranlar açılacak.

Yeri: Trofimova Caddesi, Vlad. 36. Metro istasyonu "Kozhukhovskaya".

Açılacağı zaman : Uygulama süresi belirlenmemiştir.

 

Derbenevskaya'da amfitiyatro ve Moskova Nehri'ne iniş

Derbenevskaya Caddesi'ndeki ofis binasının yakınında masa tenisi kortu ve yürüyüş yolları bulunan yeni bir park ortaya çıkacak.

Avluda amfitiyatro, çocuk alanı ve taraftarlar için aydınlatmalı yarım daire banklı tenis kortu oluşturulacak. Yuvarlak masa ve yerleşik prizli ve aydınlatmalı banklarla ortak çalışma alanı yaratacaklar.

Parkın geri kalanı Moskova Nehri'ne inecek. Akçaağaç, alıç, ardıç, kızamık ve dağ muşambasının dikileceği, yaya yolları ve “yeşil adalar” içeren bir yürüyüş alanı.

Yeri: Ul. Derbenevskaya, 1. Paveletskaya metro istasyonu.

Açılacağı zaman: 2025 sonu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder