Moskova

Moskova

21 Ocak 2011 Cuma

Ruslar, İspanyolca’dan çok Türkçe öğrenmek istiyor













Türkiye ve Rusya arasında ekonomik ilişkiler her geçen gün artarken, buna paralel olarak Rusya'da Türkçe'ye yönelik ilgi de artıyor.

Rusya'nın en büyük arama motorlarından olan "Yandeks" tarafından yayımlanan istatistiklere göre, Rusya'da yabancı dil kursları konusunda internette yapılan aramalarda Türkçe'nin 5. sırada yer aldığı kaydedildi.

Yandkes'in açıkladığı verilere göre, Ruslar en fazla ilgiyi İngilizce kurslarına gösterirken, İngilizceyi sırasıyla Çince, Almanca, Fransızca ve Türkçe izledi.

Kalbini Türkiye’de bırakanlar, ilk sırada...

Pravda.ru, Türkçenin İspanyolcadan önce geldiğine dikkat çekerken, Rusya Diller ve İş Akademisi Müdürü Natalya Tuguşeva, Türkçe'ye yönelik ilginin son derece ilginç olduğunu kaydetti.

Türkçe'nin İspanyolca'dan daha popüler hale gelmesinin anlaşılabilir olduğunu ifade eden Tuguşeva, "Türkçeye yönelik ilgi mevsimsel. Türkçeye yönelik ilgi ekim ayında başlayıp ocak ayında sona eriyor. Dile genelde yaz tatilinde kalplerini Türkiye'de bırakan genç kızlar ilgi gösteriyor. Ancak belli bir süre geçince romantik ilişkinin tatilde kaldığını anlıyorlar" dedi.

Kaynak : http://www.rusya.ru/

1 yorum:

  1. merhaba
    isvec-göteborg dan adem
    www.chalmers.com universitede görev yapiyorum
    Turkce ögrenmek isteyenler bana yazabilir
    nemrut71@yahoo.se
    göteborg
    adem

    YanıtlaSil